2-2. O Atlético de Madrid logra rescatar un punto ante un duro debutante

O Xirona rozou a proeza de derrubar a un dos grandes pero os branquivermellos, que quedaron con dez, reaccionaron a tempo
Juanfran y Borja García, en un momento del partido
photo_camera Juanfran y Borja García, en un momento del partido

Dous goles do arxentino Ángel Correa e do uruguaio José María Giménez no tramo final rescataron un punto para o Atlético de Madrid, con dez xogadores, pola expulsión de Antoine Griezmann, e nun partido que tiña perdido co Xirona, vencedor ata o minuto 85 con dous tantos de Cristian Stuani (2-2).

O debut histórico do equipo catalán en Primeira División rozou a proeza de derrubar a un dos mellores conxuntos de Europa na actualidade, pero a súa fazaña quedou incompleta pola súa inexperiencia e pola fe dun Atlético que nunca se rende, capaz de nivelar un 2-0 en contra cando era impensable, con dez e en apenas sete minutos.

Logo dunha protestada dobre amarela ao francés Antoine Griezmann, ao entender o árbitro Martínez Munuera que se tirou nunha acción ante Gorka Iraizoz dentro da área, un disparo afastado e colocado de Correa, no 77, e unha falta cabeceada por Giménez, no 85, igualaron o duelo, que non terminaría 2-2 sen unha extraordinaria parada de Oblak na última ocasión local.

Os dous conxuntos saltaron ao novo céspede de Montilivi cunha aliñación moi parecida á do curso pasado. O Atlético obrigado pola sanción da Fifa; o Xirona con tan só catro novas fichaxes: Gorka Iraizoz, Bernardo Espiñenta, Marc Muniesa e Pablo Maffeo, que volveu a ser cedido polo City a Montilivi e que foi un dos máis destacados do encontro.

Logo dunha ocasión de Granell e doutra de Torres nos primeiros instantes, o partido entrou nunha fase na que ambos os equipos, moi parecidos na súa idea de facer un fútbol intenso, mostráronse moi ben plantados sobre o verde e cunha presión moi elevada.

No minuto 67, Antonie Griezmann foi expulsado por dobre amarela

As seguintes ocasións foron para os locais, que inquietaron a Jan Oblak con dous tiros afastados de Stuani e Aday Benítez, que celebraba 100 partidos defendendo a elástica do Xirona. Polo lado do Atlético, nos primeiros minutos, o único achegamento con perigo foi un tiro de Saúl Ñíguez que saíu por encima da portería de Gorka.

Tras eses primeiros minutos, a posesión e a iniciativa eran claramente para o Xirona. Mentres, os pupilos do Cholo Simeone esperaban resgardados, case encerrados, na súa área.

Con este guión, no minuto 21 chegou o primeiro gol. Desde a frontal da área, o capitán local, Àlex Granell, puxo un centro medido coa zurda que recolleu Stuani. O uruguaio, fichado este verán do Middlesbrough inglés, levantouse entre a zaga atlética e conectou un cabezazo que entrou rozando o pau esquerdo de Oblak.

Cando a afección do Xirona aínda case non se sentou, chegou o 2-0. De novo, Stuani recolleu un balón morto na área tras o saque dunha falta lateral e, coa cabeza, logrou o seu segundo gol. Non puidera marcar en 450 minutos de pretemporada, pero nesta ocasión presentouse ante a súa nova afección dun xeito practicamente inmellorable.

O 2-0 deu confianza ao bloque local, superior toda a primeira parte a un Atlético irrecoñecible, medorento en cada centro sobre a súa área e inadvertido en ataque, lonxe do equipo que foi nos últimos tempos ás ordes do arxentino Diego Simeone.

Co paso dos minutos, o Atlético comezou a sobreporse ao dominio xerundense e volveu chegar á área rival. Yannick Carrasco, desde o frontal, foi o primeiro en disparar polos madrileños nesta fase do partido, pero o seu disparo atallouno Gorka sen demasiados problemas.

Os visitantes intentárono de novo antes do descanso, pero os centrocampistas colchoneiros non lograron conectar con éxito con Antoine Griezmann e Fernando Torres, quen se viu demasiado só en ataque.

O Xirona, incluso, tivo a oportunidade de anotar o 3-0 antes de terminar os primeiros 45 minutos. Nunha das últimas accións do primeiro tempo, unha man milagrosa de Oblak evitou que Portu conseguise sentenciar o partido.

Todo cambiou no segundo tempo, cun Atlético consciente da necesidade de reverter o visto ata o momento. Aos cinco minutos, Griezmann foi o primeiro en inquietar a Gorka cun remate de chilena que saíu rozando o pau.

Tras este primeiro intento visitante, o Xirona volveu achegarse con perigo á portería madrileña. Neste caso, o protagonista foi o marcador zurdo Marc Muniesa, que obrigou a Oblak a estirarse para atallar o seu remate de cabeza.

O seguinte momento clave do encontro ocorreu cumprida a hora de xogo. No minuto 67, Antonie Griezmann foi expulsado por dobre amarela. As dúas recibiunas no mesmo minuto; unha por, segundo entendeu o árbitro, por simular un posible penalti e a outra por protestar esta mesma acción.

Pero, xusto cando máis difícil parecía, a pesar de xogar cun home menos, o Atlético envorcouse ao ataque para intentar equilibrar o marcador de Montilivi, reducido primeiro por Correa, cun potente mísil desde a frontal da área ante o que nada puido facer Gorka. O 2-1 no 78, a doce minutos do final.

O partido entrou entón nas alternativas continuas, máis aberto e con oportunidades para ambos os equipos, mentres o Cholo Simeone e Pablo Machín, que cumpría 150 partidos no banco do Xirona, se desgañitaban nas áreas técnicas.

No minuto 81 foi Pere Pons quen non puido cabecear a portería baleira logo de recibir un bo centro de Portu e na seguinte acción chegou o empate do Atlético, cun saque de falta de Koke e un cabezazo de Giménez, que se adiantou na súa saída a Gorka Iraizoz e que rescatou un punto para un equipo madrileño sen demasiado xogo, pero con moita fe e cun imbatible Jan Oblak no tramo final.