2-1. 'Musho' Joaquín para demasiado pouco Dépor

Os de Pepe Mel non sabe o que é gañar en liga e volveu mostrar ante o Betis a indeterminación do seu xogo
Joaquín celebra con los aficionados béticos su segundo gol
photo_camera Joaquín celebra con los aficionados béticos su segundo gol

Joaquín Sánchez, con dous goles, un en cada período, deu ao Real Betis a segunda vitoria (2-1) da tempada, ambas no Benito Villamarín, nesta ocasión ante o outro equipo galego, o Deportivo, que segue perdido e sen saber o que é gañar no que vai de campionato.

O conxunto local, sen facer un gran partido, si foi o que puxo máis sobre o terreo para levar os puntos, xa que os visitantes arriscaron pouco a pesar de que na primeira parte lograron equilibrar o marcador.

TÉCNICOS CUESTIONADOS. A pesar de chegar o partido na cuarta xornada do torneo, a semana para os dous equipos estivo rodeada de dúbidas na afección, na bética polo 3-1 encaixado en Vilarreal e os riscos que se corren pola idea do seu técnico, Quique Setién, de sacar sempre o balón xogado desde a portería.

No lado coruñés, Pepe Mel, quen foi moi ben recibido no Benito Villamarín polo seu pasado como futbolista e adestrador bético, tivo que escoitar estes días críticas tras pechar os tres primeiros partidos cun só punto e nove tantos encaixados.

Foi o equipo verdibranco o que desde o inicio quixo despexar incertezas e apertou co mexicano Andrés Guardado, ex do Dépor, como protagonista no centro do campo e moita mobilidade por todo o campo.

Antes de que se cumprise o primeiro cuarto de hora chegou o premio ao mellor xogo do Betis ante un equipo o galego que non estivo ben e que viu como un remate do dianteiro Sergio León non foi ben bloqueado pola meta romanés Costel Pantilimón, quen debutaba na liga neste encontro, e Joaquín Sánchez, de cabeza, só tivo que empuxar o balón ao fondo da meta.

O 1-0, sorprendentemente, restoulle estabilidade á formación sevillana, que deixou de controlar o xogo. O Deportivo fixo as súas primeira aproximacións e tamén con moita efectividade.

Un zapatazo do costarriqueño Celso Borges desde o bordo da área foi repelido polo traveseiro e na mesma xogada o balón chegou ao arxentino Fede Cartabia, quen disparou forte e cruzado, imposible para o gardameta Antonio Adán.

JOAQUÍN. O empate aos nove minutos do gol local volveu ser un resorte para o Betis, aínda que non atosigó tanto como no arranque e os de Mel pugnaron polo protagonismo e estiveron máis efectivos nun xogo directo que tan pouco lle gusta a Setién.

Na segunda parte, pronto o colexiado navarro Alberto Undiano Mallenco pitou un penalti por derriba ao lateral Riza Durmisi, pero un asistente indicoulle que o danés se tirou e rectificou a súa decisión e ademais mostroulle cartón ao bético.

Ese lance pareceu desorientar un tanto ao Betis no seu intento de levar o peso do partido aínda que o Deportivo tampouco tivo a fe suficiente para irse arriba a por un segundo gol.

Empezou así a verse un partido que transcorreu a impulsos pero tamén coa sensación de que o equipo local puxo algo máis para levar os puntos, aínda que correndo riscos.

Nesas, Guardado roubou un balón no seu campo e avanzou rápido para porllo ben a Joaquín. Éste, tamén con precisión, logrou o 2-1 entrado xa no último cuarto de hora do choque, o que foi definitivo.