2-1. Lucas e Andone rescatan a Mel e o Dépor

O dianteiro coruñés liderou a reacción branquiazul na segunda metade
Andone y Lucas celebran la remontada ante el Getafe
photo_camera Andone y Lucas celebran la remontada ante el Getafe

O Deportivo, cos goles de Lucas Pérez, que comandou a reacción do seu equipo, e o romanés Florin Andone, nos estertores do choque, asinou unha remontada ante o Getafe (2-1) no estadio de Riazor, onde o seu técnico, Pepe Mel, afrontaba practicamente un ultimato.

Os deportivistas, que saen do descenso, tiñan que gañar para dar opcións ao seu adestrador de seguir no banco e foron os seus dianteiros os que o conseguiron ao darlle a volta ao tanto que anotara o senegalés Amath, que puido ver porta por segunda vez, e que deixaba ao preparador branquiazul máis fose que dentro do conxunto coruñés.

Mel xogáballa ante o Getafe nun encontro que arrincou co guion previsto: a posesión para os locais, que chegou a superar o 70 por cento na primeira metade, e as contras, para os visitantes, que intentaron sacar partido unha vez máis á súa boa colocación, coas liñas moi xuntas no repregamento para desactivar ao rival.

O Getafe, compacto, sabía que o paso dos minutos xogaba ao seu favor pola necesidade do Deportivo, que podía converterse en ansiedade conforme avanzase o encontro, e estaba preparado para aproveitar calquera erro ou xogada de estratexia que xurdise no camiño.

Cada transición rápida do equipo de Pepe Bordalás xerou tensión en Riazor. A primeira non prosperou por un inoportuno resbalón de Amath (min.15), pero foi suficiente para estresar á afección deportivista.

O Xetafe, ao seu, sen ter o balón, monopolizó as ocasións nos primeiros vinte minutos e, nunha falta lateral que executou Antunes, Cala volveu deixar en evidencia aos locais ao rematar libre de marca na área.

O Deportivo espertou coas accións individuais de Luisinho, ao que incluso se lle premiou desde a bancada por facer unha falta no medio do campo para cortar un contragolpe, os pases afastados do central Schär, a calidade do uruguaio Valverde e o esforzo de Lucas Pérez.

O Deportivo tivo os seus mellores minutos pasada a media hora, pero o porteiro Guaita foi providencial nun remate de Fede Valverde co exterior e, sobre todo, nun disparo de Lucas Pérez que desviou cunha gran parada antes de refacerse, levantarse e volver salvar ao seu equipo ante Juanfran.

O Deportivo, frustrado, pasou de dominador a dominado nos últimos instantes do primeiro tempo.

Cos nervios a flor de pel, os deportivistas arriscaron máis na segunda metade e Guaita foi outra vez un seguro para o seu equipo ao despexar un lategazo de Çolak .

Precisamente dun erro do turco co balón, xurdiu o primeiro gol do partido, obra de Amath tras recibir unha asistencia do uruguaio Damián Suarez, superar a Juanfran e Schär e bater a Pantilimon (min.54).

O Getafe tiña o partido onde quería e puido incrementar a vantaxe dez minutos despois cunha xogada espectacular de Amath, quen avanzou na frontal da área cunha sensacional ruleta e estrelouse en dúas ocasións co gardameta do Deportivo.

En cuestión de segundos, os coruñeses responderon cunha xenialidade de Lucas Pérez, que se revolveu na área e meteu a zurda para sorprender a Guaita e equilibrar o partido (min.66).

O dianteiro coruñés, que aínda non está en plenas condicións, comandou a reacción do Deportivo e serviu o segundo tanto en bandexa ao arxentino Fede Cartabia no minuto 72, pero o extremo finalizou o ataque cun remate frouxo que puido despexar Guaita a córner.

Mel tratou de dar un último impulso ao Deportivo na recta final do choque para salvar o posto e o seu equipo completou a remontada no minuto 86 cun centro de Fede Cartabia desde a dereita que rematou en dous tempos o internacional romanés Florin Andone.

O Deportivo acabou transformándose no Xetafe, usou as súas armas para manter a vantaxe e acabou levándose tres puntos que lle sacan do descenso antes do segundo parón e que evitan unha destitución.