2-0. O Chelsea varre o Galatasaray e entra no bombo de cuartos

O Chelsea do portugués José Mourinho mostrouse hoxe superior ao Galatasaray en Stamford Bridge e selou cun 2-0 o seu dereito a estar no bombo de cuartos de final da liga de Campións no sorteo do próximo venres.

O camerunés Samuel Eto'o abriu o marcador no minuto catro ao culminar un rápido contragolpe e o inglés Gary Cahill completou o resultado á saída dun córner pouco antes do descanso dun duelo que os visitantes pecharon sen probar ao porteiro Petr Cech.

O equipo turco que adestra Roberto Mancini perdeu en Londres a orde que mostrara na ida en Istambul (1-1) e viu como os "blues", que tiveron ocasións para asinar unha goleada, atormentaban á súa débil defensa desde os primeiros minutos e desbarataban o seu xogo cunha eficaz presión máis aló do medio campo.

Aos seus 36 anos, o marfileño Didier Drogba foi recibido como un heroe no estadio onde xogou durante seis tempadas (2005-2012), pero se mostrou menos letal que cando vestía a camiseta azul do Chelsea.

O encargado de abater o rival cun contragolpe inapelable foi esta vez Eto'o, de 33 anos, que pouco despois do asubío inicial fixo que se esfumase gran parte da tensión que precedera ao duelo europeo.

Os de Mancini foron demasiado lentos para recuperar as súas posicións defensivas tras ensaiar un ataque e os "blues" non lles perdoaron.

Cando aínda os últimos afeccionados estaban a tomar asento nas bancadas de Stamford Bridge, Óscar achegouse á área en carreira pola dereita e cruzou un balón para que o recollese Eto'o.

Con sangue frío, o camerunés parouse en seco para confundir os defensas e lanzou un tiro raso que chegou á rede tras rozar a man do porteiro uruguaio Fernando Muslera.

Co alivio de ter a eliminatoria de cara, os "blues", líderes da liga inglesa, sentíanse cómodos sobre o céspede e mantiñan o encontro baixo control.

Eto'o, en punta, acompañado por un inspirado Eden Hazard, puña a proba os defensas do Galatasaray xogando ao límite do fóra de xogo, mentres que Lampard e Ramires, en labores de contención no centro do campo cando o conxunto turco tiña a posesión, non dubidaban en sumarse ao ataque nos contragolpes.

A superioridade do Chelsea facíase evidente tamén nas xogadas a balón parado, nas que os locais superaban tácticamente aos de Mancini.

Un gol do Galatasary volvería a meter aos turcos na eliminatoria, pero o empate parecía afastado e a brecha entre ambos os equipos ampliábase a medida que pasaban os minutos.

John Terry rematou un balón desviado desde a área pequena á saída dunha falta á media hora de xogo e, dez minutos despois, chegou finalmente o segundo dos locais, pouco antes do descanso.

Terry cabeceou un córner contra o corpo de Muslera, e Cahill aproveitou a pasividade dos defensores visitantes para rematar a pracer o 2-0.

O tramo final do encontro foi un recital do Chelsea, ata o punto de que Mancini engadiu xogadores de perfil defensivo cos seus cambios, pensando máis en evitar a goleada que en batallar por unha remontada imposible.

Ficha técnica:

2- Chelsea: Cech, Ivanovic, Azpilicueta, Lampard, Cahill, Terry, Willian (Kalas, m.93), Ramires, Eto'o (Torres, m.85), Óscar (Schürrle, m.82) e Hazard.

0- Galatasaray: Muslera, Eboué (Hajrovic, m.77), Telles, Kurtulus (Balta, m.67), Chedjou, Kaya, Yilmaz (Bulut, m.54), Felipe Melo, Drogba, Inan e Sneijder.

Goles: 1-0, m.4: Eto'o. 2-0, m.42: Cahill.

Árbitro: Felix Brych (Alemaña). Amoestou a Ivanovic e Óscar (Chelsea), así como a Melo, Inan e Drogba (Galatasaray).

Incidencias: Encontro de volta dos oitavos de final da liga de Campións disputado en Stamford Bridge (Londres).