1-3. A Juve, a oitavos tras remontar a un Sevilla que quedou con dez

O equipo andaluz xogarase agora o pase ante o Olympique de Lyon: válelle perder dun
photo_camera El centrocampista del Sevilla Kranevitter pugna por un balón con Sturaro, de la Juventus

O Juventus gañou 1-3 ao Sevilla e con iso asegurouse o pase a oitavos de final da Liga de Campións e vingouse da súa derrota da pasada tempada ante os andaluces, que xogaron case unha hora cun menos pola expulsión de Vázquez e xogaranse agora o pase na última xornada en casa do Olympique de Lyon (non poden perder por máis dun). A Juve, que se sitúa líder e quédalle recibir ao pechacancelas Dinamo Zagreb, non exhibiu un gran xogo nin tivo moita claridade ante un Sevilla que é agora segundo do grupo con 3 puntos máis que o Lyon e que plantou cara, sobre todo antes de quedar con dez, ao todopoderoso equipo turinés.

O Sevilla adiantouse aos 9 minutos cun gol de Nico Pareja, pero o Juventus empatou ao fío do descanso cun penalti moi discutido polos locais e culminou a remontada a seis do final ao marcar Bonucci. No tempo engadido, Mandzukic fixo o 1-3.

A Juve, que se sitúa líder e quédalle recibir ao pechacancelas Dinamo Zagreb, non exhibiu un gran xogo nin tivo moita claridade

Ambos chegaban a este intenso duelo con baixas, máis numerosas nos turineses polas lesións de última hora do defensor marroquí Benatia e do goleador arxentino Gonzalo Higuaín, que se uniron ás xa sabidas do defensa Barzagli e dous puntas máis: o arxentino Dybala e o croata Pjaca. Ademais, o central Chiellini foi suplente.

O técnico 'bianconero', Massimiliano Allegri, puxo unha zaga de 4, no canto da habitual de 3, co exsevillista Dani Alves e Evra de laterais; Khedira, Marchisio e Pjanic no medio campo; e como tridente ofensivo Cuadrado, o exatlético Mandzukic e Alex Sandro. O seu homólogo sevillista, o arxentino Jorge Sampaoli, puido contar con todos os habituais, salvo o 'cerebro' galo Samir Nasri, que non se recuperou a tempo. Iborra acompañou a N'Zonzi na zona ancha, con Vitolo e os arxentinos Vietto e Franco Vázquez mais adiantados.

Vázquez deixou ao seu equipo en inferioridade a 9 minutos do descanso ao ver dúas amarelas en cinco minutos

Os dous equipos sabían o que se xogaban e querían deixar resolto o pase a oitavos nesta penúltima xornada, polo que o choque empezou con moito ritmo e, sobre todo, unha gran intensidade por parte de ambos, moi atentos para non dar ningunha facilidade nas áreas, pero o panorama cambiou pronto ao adiantarse aos 9 minutos o Sevilla. Foi nun tirazo do central arxentino Nico Pareja, que recolleu un rexeite na frontal da área para sorprender ao internacional Gianluigi Buffon e facer o 1-0, o que obrigou ao Juventus a irse arriba e a porlle unha velocidade máis ao seu xogo en busca do empate.

O equipo español, agora máis esixido se cabe en defensa, non se arredrou e tivo chegadas intermitentes, pero sen perigo, en tres subidas pola esquerda sobre o primeiro cuarto de hora de Escudero, aínda que primeiro Vietto entretívose e logo o lateral rematou fóra.

Foi Mandzukic no tempo de prolongación o que redondeou co 1-3 o triunfo que o pase ao seu equipo aos oitavos de final

Co Sevilla dominado e con problemas para crear xogo, Vázquez deixou ao seu equipo en inferioridade a 9 minutos do descanso ao ver dúas amarelas en cinco minutos, unha desvantaxe que acusaron moito os sevillistas e que, en cambio, aproveitou pronto a 'Vecchia Signora'. Así, a Juve impuxo o seu potencial ofensivo nesta fase e non deixou pasar a ocasión de empatar cunha pena máxima moi protestada polos locais xa na prolongación do primeiro tempo, ao entender o árbitro que Mercado agarrou a Bonucci ao saque dun córner. O penalti converteuno no 1-1 Marchisio a pesar de rozar Rico o balón.

Na continuación, o Juventus fíxose dono absoluto do balón e obrigou a replegarse aos sevillistas, que se defenderon con uñas e dentes e frearon sempre os intentos dos 'bianconeri', que xogaron algo atolondrados, sen a velocidade necesaria nin as ideas claras, con excesivos centros e ataques pouco claros. A pesar de toparse con moitos problemas ante o enorme traballo defensivo do Sevilla, os turineses non se renderon e atoparon o premio á súa insistencia, con máis corazón que bo xogo e cabeza, ao marcar o 1-2 o defensa Leonardo Bonucci, a seis do final, dun fortísimo zurdazo tras recoller un rexeite na frontal da área.

Os sevillistas intentárono á desesperada, pero sen éxito, e foi Mandzukic no tempo de prolongación o que redondeou co 1-3 o triunfo que o pase ao seu equipo aos oitavos de final.