1-2. Cristiano Ronaldo reencóntrase co gol no mellor momento

Un tanto do portugués nos instantes finais decide un gris encontro ante o Xetafe
Cristiano Ronaldo celebra su decisivo gol en el Coliseum Alfonso Pérez
photo_camera Cristiano Ronaldo celebra su decisivo gol en el Coliseum Alfonso Pérez

Cristiano Ronaldo reencontrouse este sábado co gol en LaLiga Santander para dar a vitoria ao Real Madrid, que gañou 1-2 ao Xetafe nun choque gris do conxunto branco que arranxou o dianteiro portugués a falta de cinco minutos para o final.

O xogador luso necesitaba marcar. A súa seca no torneo da regularidade duraba demasiado tempo. Fai moito que non era protagonista, salvo en Europa, onde os seus goles locen como sempre. E, no Coliseum Afonso Pérez, volveu celebrar algo polo ben do seu equipo, que xogou con lume e estivo a piques de queimarse.

O equipo de Zinedine Zidane tiña ganas de volver á competición despois do parón polos partidos internacionais. Reducir a distancia de sete puntos que ten o Barcelona é un obxectivo de primeira orde no club branco e sen xogar non hai opcións de logralo.

ROTACIóNS. O técnico francés, que celebrou o seu duelo número 100 sentando no banco madridista, apostou por un regreso á liga con rotacións para dar descanso a algúns homes que disputaron moitos minutos coas súas seleccións.

Sen Luka Modric, Casemiro, Raphael Varane ou Isco Alarcón, futbolistas como Diego Llorente, Nacho Fernández, Lucas Vázquez ou o marroquí Achram, tiveron a súa oportunidade no día que regresaron Marcelo e Karim Benzema.

Con eses nomes, o Real Madrid tiña que facer algo que se lle dá moi ben esta tempada: gañar fose do estadio Santiago Bernabéu. Con espazos, o conxunto branco é máis eficiente. E a domicilio, onde os seus rivais non se pechan tanto como no Bernabéu, ten máis opcións de desenvolver unha das súas mellores virtudes.

Pero Zidane talvez non contou con atoparse cun equipo que se botou atrás desde o primeiro minuto. O Xetafe encerrouse na súa parcela do campo, como fixo contra o Barcelona, á espera dalgún contragolpe co que intimidar ao seu rival. Ademais, intentou cortar o ritmo do xogo todo o que puido. E, o céspede, non axudou para que o balón rodase con rapidez.

UN MADRID ESPESO. Con ese guión inesperado, o Real Madrid atascouse. Aínda que acaparou a posesión da pelota, a encerrona do equipo de Bordalás forneceu efecto. Pero, aínda así, o cadro madridista contou con algunha opción para marcar antes do tanto de Karim Benzema no minuto 39.

Cristiano Ronaldo foi quen tivo a ocasión máis clara, cun disparo de socato co que puido estrear a súa marcadora de goles na liga. Con todo, topouse cunha man imposible de Vicente Guaita, excelso neste inicio de curso.

Foi a única oportunidade relevante de toda a primeira parte. Salvo o gol de Benzema, que chegou tras un erro da defensa do Xetafe, apenas se viu un disparo manso de Cristiano e outro afastado de Marcelo que se foi ás nubes.

A diana de Benzema fixo xustiza no marcador. Aínda que o Real Madrid non brillou nin ofreceu unha boa imaxe, polo menos controlou o partido e marchouse ao vestiario por diante no marcador. Ademais, o Xetafe non daba sinais de vida. Todo estaba aparentemente controlado.

Pero o fútbol é un deporte cambiante. Do 0-2 pasouse ao 1-1 nun amén. E todo por culpa de Guaita, que volveu salvar ao seu equipo cunha parada espectacular a Cristiano. O dianteiro portugués, ata este sábado, estaba gafado na liga. Os paus, a súa falta de puntería ou as actuacións estelares dos gardameta rivais, estaban a privarlle do gol.

REACCIÓN FINAL. Esta vez Guaita foi o culpable de alargar un pouco máis a súa seca. E tamén da supervivencia do Xetafe, que practicamente logo da parada do porteiro valenciano a Cristiano enlazou unha das poucas xogadas de ataque potables da tarde. Entre o marroquí Fayçal Fajr e Jorge Molina, ensamblaron o empate cun centro desde a banda dereita e un remate ao primeiro toque.

O 1-1 sorprendeu ao Real Madrid, que agarrou un estado de ansiedade sen ideas que intentou aplacar Zidane coa entrada ao campo de Isco Alarcón e de Theo Hernández a falta de case vinte minutos para o final.

O Xetafe tiña o partido onde quería, empatado a falta de pouco tempo para pechar o choque e co Real Madrid necesitado urxentemente dun gol para non dar a opción do Barcelona de afastarse a nove puntos de distancia. Soñaba cun contragolpe para aniquilar definitivamente ao seu rival e estivo a piques de facelo por medio de Mauro Arambarri.

O centrocampista uruguaio atopouse diante de Kiko Casa e mandou a pelota fóra. Aí perdeuse a opción do Xetafe, que, pagou caro non dar a puntilla ao Real Madrid. E, como o fútbol é un estado cambiante, Cristiano, desesperado por marcar, fixo o que non fixo en todos os minutos que xogou en Liga: acertou nunha portería.

O portugués por fin celebrou un gol, no maldito minuto 85 para o Xetafe. Nese instante, Ganso para o Sevilla e Paulinho para o Barcelona, derrotaron ao equipo de Bordalás. Agora tocoulle a quenda a Cristiano, que renaceu por un segundo para evitar un bo roto. O Real Madrid saíu vivo dunha encerrona encuberta.