1-0. Griezmann dá lustre á estrea do Wanda Metropolitano

Un solitario gol do galo ante o Málaga pon fin á seca colchoneira ►Repasa as mellores imaxes da inauguración do estadio branquivermello
Antoine Griezmann celebra el histórico gol
photo_camera Antoine Griezmann celebra el histórico gol

Un gol determinante do francés Antoine Griezmann á hora de partido salvou a estrea do estadio Wanda Metropolitano, inaugurado cunha apurada vitoria do Atlético de Madrid, gañadora fronte ao Málaga no segundo tempo (1-0), cando atopou o desborde e o remate para romper un duelo atrancado.

Tres puntos esenciais para o conxunto branquivermello, porque sen triunfo non hai festa, nin sequera nun acontecemento como este, e porque o Barcelona mantén o seu ritmo de pleno no liderado da liga; unha derrota máis do Málaga, a cuarta noutras tantas xornadas, a pesar do aspecto competitivo que mostrou todo o choque.

Non perdeu ata a segunda parte, ata que a entrada do belga Yannick Carrasco cambiou o ritmo plano no que se moveu o Atlético nos primeiros 45 minutos no seu novo campo. Un estadio a falta de bastantes detalles, pero xa listo para o primeiro de moitos partidos; o inicio dunha nova era, xa sen o Vicente Calderón, o escenario de indelebles recordos do último medio século para unha afección que trasladou o seu entusiasmo a unha nova casa.

Non se encheu o espectacular estadio, tampouco sentiu toda a resonancia da que dispón e prevese en partidos de máis transcendencia nin desbordou demasiado o Atlético ao Málaga, salvo o intre inicial coa posta en escena en campo contrario, que logo decaeu na nada, como o partido, case insustancial ao descanso, e, sobre todo, o comezo do segundo tempo, cando gañou o duelo.

Porque o Atlético non foi capaz de romper o encontro en todo o primeiro tempo, nin sequera de axitar como pretendía o choque, un tostón por momentos entre os simulacros locais, uns cantos na área sen remate, e o estrito plan visitante, consciente de que as súas opcións pasaban por unha suma: defensa, concentración e contragolpe.

Cando conxugou as dúas primeiras non sufriu dano, sen unha parada de esixencia real para o seu porteiro Roberto Jiménez, e cando engadiu a terceira multiplicou a ameaza para o Atlético, encomendado entón ao magnífico Jan Oblak, axigantado ante Borja Bastón nunha contra e seguro no blocaje posterior dun disparo centrado de José Recio.

Era o minuto 37. Unha oportunidade inmellorable para o Málaga, a única ocasión da primeira parte, máis aló dun tiro inocente de Ángel Correa, e un aviso serio para o Atlético, máis insistente que enxeñoso en ataque, máis exposto que fiable atrás, indubidablemente cun fútbol máis cerca do empate que da vitoria en 45 minutos.

Entre tanto centrocampista non tiña desborde o Atlético, que o recuperou á volta do vestiario. Non hai ninguén no persoal con mellor caneo, máis velocidade e máis vertixinoso cara arriba que Yannick Carrasco, no campo desde o primeiro minuto do segundo tempo e cun efecto reactivador practicamente inmediato.

Primeiro cunha parede con Filipe Luís que culminou o extremo belga cun dobre caneo e un remate desviado; despois cunha asistencia ao lateral brasileiro dentro da área que rematou Koke e que salvou Roberto Jiménez, atento despois para rexeitar un bo disparo de Saúl. En cinco minutos, moito máis que en 45 anteriores.

Creceu nese momento o Atlético, que o transformou no marcador á hora de partido, co desborde que lle faltou antes, cun crebo de Correa pola banda esquerda remachado no 1-0 de primeiras por Griezmann. Un gol para a historia, o primeiro do Wanda Metropolitano, e para a vitoria branquivermella, con parada final de Oblak, tan decisiva como o gol do atacante galo.