1-0. O Celta recupera a quinta praza tras gañar ao Málaga

O club celeste despídese esta tempada de Balaídos cun solitario de Nolito
photo_camera El centrocampista celeste Fabián Orellana pelea un balón con su homólogo del Málaga José Luis García (izquierda)

O club Celta de Vigo recuperou a quinta praza, logo de gañar ao Málaga cun solitario de Nolito e favorecido polo empate do Athletic ante a UD As Palmas, e asegurouse, de xeito matemático, o sexto posto na liga BBVA.

O técnico Eduardo Toto Berizzo pedira aos seus xogadores abstraerse da festa organizada polo club vigués para celebrar a súa volta a Europa, dez anos despois, e así sucedeu: o seu equipo foi moi superior ao seu rival nos primeiros 45 minutos.

Unha superioridade que non quedou reflectida na curta vantaxe coa que os celestes chegaron ao descanso (1-0), aínda que máis pola súa falta de acerto que pola resistencia dun Málaga que deu moitas facilidades defensivas e só xerou perigo cunha falta executada por Recio que desviou Rubén.

Antes de que Nolito abrise o marcador á media hora, tras finalizar unha maxistral xogada que el mesmo iniciou e na que participaron Aspas e Orellana, o Celta gozou de dúas claras ocasións pero tanto Hernández como Wass equivocáronse ao buscar a Aspas no canto de rematar.

Non foron as únicas antes do descanso, xa que Nolito, tras roubarlle o balón a Miguel Torres na banda dereita, plantouse só ante o mexicano Ochoa, que sacou a relucir os seus reflexos para desviar o balón a córner.

Mostrouse máis ambicioso o Málaga no segundo tempo e o Celta xa non se sentiu tan cómodo. Incluso por momentos perdeu o control do xogo. Os de Javi Gracia envorcaban o seu xogo pola dereita, onde Atsu facía dano a Planas. Pouco despois, Camacho ameazou cun disparo que desviou Rubén.

O Celta retrocedeu un par de metros e o Málaga empezou a apropiarse do centro do campo, aínda que sen chegar a traducir ese dominio en ocasións. Os locais responderon cun rápido contraataque que sacou a relucir a calidade de Aspas, quen, tras gañar na carreira a Welligton, buscou unha vaselina imposible que cerca estivo de saírlle: Ochoa tocou o xusto para desviar o balón.

Cos galegos defendendo o resultado, no último minuto o centrocampista portugués Duda, que acababa de entrar no campo, cerca estivo de augar a festa galega cun lanzamento de falta que se marchou fóra por moi pouco.