0-3. O Barcelona pasa por encima do Xirona

O club blaugrana viuse impulsado por dous autogoles e a rúbrica do uruguaio Luis Suárez no tramo final
Luis Suárez celebra un gol
photo_camera Luis Suárez celebra un gol

O Barcelona, impulsado por dous autogoles e a rúbrica do uruguaio Luis Suárez no tramo final, saíu cos tres puntos do estadio Montilivi, no primeiro derbi catalán entre ambos os equipos en Primeira División. Os futbolistas de Ernesto Valverde, imparables neste inicio de liga, prolongaron a súa serie. Xa son seis vitorias noutros tantos partidos para consolidar o dominio no arranque da competición.

O Barcelona botou por terra o entusiasmo do Xirona, que só sumou un dos doce últimos puntos en xogo e que acumula 422 minutos sen marcar. Ernesto Valverde e Pablo Machín, sabedores de que o encontro era o terceiro para os seus xogadores en tan só unha semana, deron un envorco ás súas aliñacións con numerosos cambios respecto dos partidos da última xornada.

No once titular do Barcelona, as ausencias máis destacadas foron as de Gerard Piqué e Sergio Busquets. Polo bando local, caeron da aliñación tres futbolistas que foran titulares nos cinco partidos de liga disputados ata a data: Àlex Granell, Borja García e Christian Stuani, condenado pola súa falta de eficacia ante a portería contraria.

O encontro empezou co guion previsto. Desde o primeiro minuto, o Barcelona foi o dono da posesión e do control, mentres o Xirona esperaba a súa oportunidade atrás, encerrado no seu propio campo e sen capacidade para responder ás acometidas visitantes. Os futbolistas de Valverde, amos e señores de Montilivi, tan só necesitaron tres minutos para asustar á parroquia branquivermella, que viu como o Barcelona chegaba con certo perigo ata en catro ocasións nos primeiros compases do partido.

O primeiro achegamento para os de Montilivi foi no minuto 9. Despois dunha boa xogada de Pere Pons, Aleix García recolleu un rexeite e, desde fóra da área, empalou un balón, que saíu a córner. Na seguinte xogada, Douglas Luiz, dispuxo da ocasión máis perigosa. Desde o frontal, o brasileiro, o mellor do Xirona, conectou un disparo raso que Marc-André ter Stegen desviou coa punta dos dedos.

Pouco despois desta dobre ocasión local, chegou o primeiro gol do Barcelona. Cun potente chute de falta, Leo Messi, omnipresente, forzou un córner botado por Ivan Rakitic. O croata puxo o balón no vértice da área, desde onde Jordi Alba conectou un potente disparo e o balón rebotou en Aday Benítez, que entrou rozando o pau dereito da portería de Gorka Iraizoz (0-1).

O gol deu aínda máis tranquilidade ao cadro azulgrana. Antes do descanso, os visitantes puideron aumentar a diferenza con dúas claras ocasións de Jordi Alba e Paulinho, que volveu demostrar a súa valía para gozar de minutos de calidade no centro do campo culé. Superados polo seu adversario e con moitas dificultades á hora de trenzar xogadas en ataque, os locais tan só tiveron unha ocasión clara despois do tanto dos de Ernesto Valverde. Foi no minuto 39, cando o espigado dianteiro keniano Michael Olunga cabeceou fóra tras recibir un bo centro de Aday Benítez.

A situación non mellorou polo Xirona tras o descanso. Leo Messi desperdiciou un man a man ante Gorka na primeira chegada do segundo tempo. Na seguinte xogada, Aleix Vidal culminou unha boa carreira cun pase da morte que Gorka Iraizoz terminou por introducirse na súa propia portería (0-2).

O Xirona tratou de recomporse con dúas ocasións claras de Douglas Luiz e Michael Olunga, pero foi o Barcelona o que volveu golpear. No enésimo balón filtrado ás costas da defensa local, Sergi Roberto conectou con Luis Suárez, que fusilou a Gorka para sentenciar o partido (0-3) e dar a sexta vitoria consecutiva ao Barcelona.