A Policía de Porto Rico busca ao cociñeiro valisoletano Germán Díaz Cangas, do que non se teñen noticias desde o pasado 16 de outubro. A última vez que se lle viu foi na Avenida Roosevelt de San Juan, onde está situado o restaurante no que é chef, El Mesón Gallego, fundado polos irmáns lucenses Manuel e Jesús Ceide.
Díaz Cangas, de 50 anos, 1,68 metros e 81 quilos, conducía un Nissan Juke S de cor vermella a última vez que foi visto. Non consta que chegase á súa casa e ningún familiar puido contactar con el desde entón. Unha amiga, Cristina María Ceide, deu aviso á Policía da súa ausencia.
Fillo dun coñecido maître de Valladolid, tivo varios negocios na cidade valisoletana e tamén traballou como chef en Madrid antes de trasladarse a Porto Rico.
El Mesón Gallego, no que Díaz Cangas exercía como chef desde hai tres anos, é un dos grandes referentes culinarios da illa caribeña, estado libre asociado dos Estados Unidos. Os irmáns Ceide, que manteñen aínda un forte vínculo con Lugo, fundárono hai máis de 40 anos.