Desaparece o chef español dun coñecido restaurante fundado por lucenses en Porto Rico

O cociñeiro Germán Díaz Cangas, de Valladolid, está en paradoiro descoñecido desde o 16 de outubro
Germán Díaz Cangas, en la cocina de El Mesón Gallego. FACEBOOK
photo_camera Germán Díaz Cangas, na cociña do Mesón Galego. FACEBOOK

A Policía de Porto Rico busca ao cociñeiro valisoletano Germán Díaz Cangas, do que non se teñen noticias desde o pasado 16 de outubro. A última vez que se lle viu foi na Avenida Roosevelt de San Juan, onde está situado o restaurante no que é chef, El Mesón Gallego, fundado polos irmáns lucenses Manuel e Jesús Ceide.

Díaz Cangas, de 50 anos, 1,68 metros e 81 quilos, conducía un Nissan Juke S de cor vermella a última vez que foi visto. Non consta que chegase á súa casa e ningún familiar puido contactar con el desde entón. Unha amiga, Cristina María Ceide, deu aviso á Policía da súa ausencia. 

Fillo dun coñecido maître de Valladolid, tivo varios negocios na cidade valisoletana e tamén traballou como chef en Madrid antes de trasladarse a Porto Rico. 

El Mesón Gallego, no que Díaz Cangas exercía como chef desde hai tres anos, é un dos grandes referentes culinarios da illa caribeña, estado libre asociado dos Estados Unidos. Os irmáns Ceide, que manteñen aínda un forte vínculo con Lugo, fundárono hai máis de 40 anos.

Comentarios