O XV Concurso de Tapas arrinca coa participación de 47 locais

Os prezos oscilarán entre un e tres euros e os consumidores que logren probar e votar todas as creacións ou un mínimo de 23 entrarán no sorteo de viaxes para dúas persoas
Acto de presentación del concurso de Tapas en el Mesón Colón. VICTORIA RODRÍGUEZ
photo_camera Acto de presentación do concurso de Tapas no Mesón Colón. VICTORIA RODRÍGUEZ

A concelleira de cultura e turismo do Concello, Maite Ferreiro, e o presidente da Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería e Turismo de Lugo (Apehl), Cheché Real, inauguraron simbólicamente este xoves pola mañá no Mesón Colón a décimo quinta edición do Concurso de Tapas de Lugo, que arrincará este venres de xeito oficial. Participan 47 establecementos e conta coa colaboración do Consello Regulador da Denominación de Orixe Ribeira Sacra, representada na inauguración por Marta Villén, e de Estrella Galicia.

O certame prolongarase ata o 22 de setembro e os prezos das tapas oscilarán entre un e tres euros. Todos os locais terán que ofrecer as súas creacións polo menos de 13.00 a 15.30 horas e de 20.00 a 22.30. Ademais, porán a disposición dos clientes os folletos-pasaporte que se deben selar para poder participar nos sorteos. Aqueles que conten con selos de, canto menos, 23 establecementos optarán a unha viaxe dun fin de semana para dúas persoas e os que consigan os selos dos 47 establecementos entrarán no concurso dunha viaxe dunha semana para dúas persoas.

O establecemento máis votado a través dos cupóns de votación do público será o gañador. Por outra banda, un xurado profesional encargarase de escoller durante os días da final, 27, 28 e 29 de setembro, cinco títulos máis: os tres primeiros premios e as mellores maridaxes Estrella Galicia e Ribeira Sacra.

ESTABLECIMIENTOS Y TAPAS
3 Pés, zamburiña
A Adega, gulas, pulpo y gambas
Cantina de San Pedro, cantinero
A Laxa, pulpo a la parrilla
A Rotonda, solomillo de cerdo
Abrente, bollo primavera
Anda, entraña
As Landras, burguer de cerdo
Os Cachivaches, arroz meloso de anguila y foie
Bulló Xantar, ostra escabechada
Campos, costilla confitada
Canela, bocata de ibérico
Casa D’auga, mejllón relleno
Casa María, pechuga con setas
Casa Paco, tulipa de cordero
Cook, patata rellena
A Nosa Terra, manitas de cerdo
Eduri, cóctel fulero
El Boni, fusión de Asia y Galicia
El Consulado, timbal de lomo
El Riba, burguer mexicana
España, Nem vietnamita de buey
La Cosechera, menú marinero
La Cosechera Gallery, champiñón
Las Cinco Vigas, ceviche
Legends, costilla vegana
Manuel Manuel, crep de atún
Medievo, pizza wagu
Mesón Colón, pez espada
Mesón de Alberto, pulpo
Mesón El Castillo, luriña
Mesón O Castelo, pulpo ahumado
Milenium, ravioli de calabacín
Mom&Beer, tosta con rulo de cabra
Monterrey, emulsión de pulpo
O Castor, lomo agridulce
O Cincuenta e seis, rabo de buey
O Figón, merluza confitada
O Mercado Street Food, navaja
O Miño Therapy, torrija
Paprica, ravioli de jato
Parada 33, cóctel de mejillón
Parrillada A Fonsagrada, delicia de champiñón
Taberna de Daniel, langostinos
Tía Julia, bocadillo de espaldilla
Tosar, bacalao y gulas

Comentarios