viernes. 28.01.2022 |
El tiempo
viernes. 28.01.2022
El tiempo

Vending Lucus busca seguir expandíndose a nivel nacional e innovando produtos

Javier Seijas, en la sede de Vending Lucus en el parque empresarial de As Gándaras. XESÚS PONTE
Javier Seijas, en la sede de Vending Lucus en el parque empresarial de As Gándaras. XESÚS PONTE
A empresa lucense conta con máis de 650 máquinas expendedoras en servizo en organismos públicos, como o Hula, e empresas privadas 

Javier Seijas instalou a súa primeira máquina expendedora no seu pobo natal, en Santa María de Gondar, ao pé do Camiño Primitivo para ofrecerlles refrescos aos peregrinos. Pretendía obter uns ingresos extra. Decatouse de que no tramo desa ruta xacobea "entre Castroverde e Lugo", segundo explica, os camiñantes non dispuñan dun establecemento para repor líquidos tras o esforzo. Desa necesidade fixo virtude. Viu un nicho de negocio. Entón constituíu co seu  irmán José Manuel unha empresa, Vending Lucus.

En só seis anos ten máis de 650 máquinas instaladas en organismos públicos e empresas privadas das provincias de Lugo, Ourense e A Coruña. Pasou de dous traballadores, unha furgoneta e un baixo no barrio da Residencia, cedido gratuitamente por un familiar, a 22 empregados, unha ampla flota de vehículos e unha nave propia no parque empresarial das Gándaras.

Aquela primeira máquina expendedora instalada á beira do Camiño de Santiago só dispuña de catro tipos de bebidas. As que funcionan actualmente ofrecen ata 50 variedades de produtos: bocadillos, sándwiches, froita, snacks, gominolas e refrescos, entre outros.

Vending Lucus copa "o 75% ou 80% do mercado en Lugo con nove rutas", asegura o seu xerente. Desde hai un ano xestiona as expendedoras do Hula, onde ten instaladas 38 máquinas, que funcionan as 24 horas os 365 días do ano.

A empresa lucense copa o 75% ou o 80% do mercado na provincia de Lugo con nove rutas

Nese vertixinoso crecemento Javier Seijas alude ás "portas" que lle abriron patróns lucenses como Jesús Neira, Víctor Ferreiro e Javier Rodríguez e ao capital humano da súa empresa. "Os traballadores sempre están aí para axudar", di.

A empresa está inmersa nun proceso de expansión. Como na súa carteira de clientes figuran firmas de ámbito nacional ten alianzas con operadores locais para distribuír en Castela e León, Madrid, Valencia e Andalucía.

Javier Seijas fai fincapé en que o seu "gran obxectivo é seguir expandíndonos a nivel nacional" e reforzar a súa presenza en dúas cidades próximas nas que xa desembarcou, A Coruña e Santiago de Compostela.

Vending Lucus conta ademais con oito 24 horas en enclaves estratéxicos da capital lucense

Ese crecemento tamén se produce a nivel local. A empresa ten oito 24 horas na capital lucense —catro deles abriunos nos últimos dous meses—. Son máquinas expendedoras que se atopan en locais nos que comparten actividade con outros negocios. Pretende deste xeito diversificar os seus puntos de venda. 

"Están estratexicamente situados, en lugares moi visibles e de tránsito (Medusa, Rúa Vilalba, Avenida da Coruña...)", precisa Javier Seijas.

Unha dos acenos de identidade de Vending Lucus é a súa obrador en quente. O seu xerente indica que é a única firma do sector que conta con este servizo. Sete traballadores, en dúas quendas, de día e de noite, elaboran os produtos.

Ofrece 60 tipos de bocadillos (tortilla española, luras, puntillas, bacon, lombo...) e outros 25 de sándwiches (atún e tomate, cangrexo, mixto, vexetal...).

Os produtos que elabora no seu obrador se envasan en atmosfera protectora para manter o seu sabor e garantir a súa durabilidade

"Todo o que se fai no obrador é artesanal, con receitas caseiras e véndese exclusivamente nas nosas máquinas. Non hai nada industrializado, só o envasado, que se realiza en atmosfera protectora, que permite manter o seu sabor e garante a súa durabilidade", afirma o xerente da empresa lucense, que pon o exemplo da tortilla, que aclara que "non é conxelada, faise a diario".

Non todas as expendedoras dispoñen desta ampla gama de produtos. Como se elaboran e reponse cada día téñenos aquelas nbsp;máquinas&que se atopan nun radio de acción de Lugo duns 120 quilómetros.

Javier Seijas recorda os duros momentos pasados na pandemia cunhas 250 expendedoras paradas durante tres meses. Non presentou Erte, nin reduciu xornadas laborais. Aproveitou, segundo di, para "innovar produtos e formar aos traballadores".

Ata 1.500 bocadillos diarios
Vending Lucus, que é unha das tres empresas máis importantes do sector en Galicia, chega a elaborar no seu obrador do parque empresarial das Gándaras uns 1.500 bocadillos ao día.

Javier Seijas sinala que a posta en marcha do obrador pretende tamén ofrecer "un vending máis saudable cada día, bocadillos, sándwiches, froita, iogures..., e non tanto produto ultraprocesado, como bollería".

Este empresario advirte tamén do "preocupante" problema ao que se está enfrontando debido "á falta de materiais", como envases para bocadillos e sándwiches e vasos de cartón para café, e "á gran subida de prezos en todas as materias primas".

Vending Lucus busca seguir expandíndose a nivel nacional e...
comentarios