Instagram catapultó a calidade da bombonería Praliné ao facerse eco do seu máis recente creación: unha torta de bizcocho de chocolate e crema de Oreo rematada cunha capa de chocolate branco e flores comestibles. Detrás están a lucense Alejandra Pardo e a súa socia Susana Latexe e o seu éxito recae na singularidade de cada torta. Grazas ao florido toque final, non existen dous iguais, todas elabóranse unha por unha.
Este último ingrediente foi o principal causante de que o negocio rexentada pola lucense Alejandra Pardo e a súa socia Susana Lata dese a badalada a nivel nacional. Todo grazas á repercusión dunha mensaxe da 'instagrammer' @
Ao falar da torta que ha catapultado á firma, a lucense di que "a idea chegou durante o confinamento, cando ocupamos o tempo en crear novas tortas. O éxito desta creación provén da nosa paixón polas flores".
"Foi unha tolemia desde o primeiro momento. Ao día seguinte da publicación recibimos máis de 200 mensaxes en Instagram para encargarnos esta torta, sen nin sequera preguntarnos os ingredientes", relata Susana Lata.
Os seus dous obradores non descansan para abastecer a inxente demanda de tortas florais. Na actualidade o cliente que encargue unha unidade por adiantado deberá facelo cun mínimo de catro días de antelación. Non tanto pola elaboración da propia creación senón polas existencias do elemento diferenciador: as flores.
"O problema non é a elaboración da torta, xa que o bizcocho prepárase en pouco tempo senón o prensado das flores comestibles. é un proceso laborioso que leva unhas dúas semanas, porque hai que deixar que as flores se sequen ben", confirma Pardo.
Tras o éxito inicial lanzan unha torta especial para celíacos e outra apta para os intolerantes á lactosa
Ambas as reposteras tiveron que tirar de enxeño para manter a produción actual e utilizar os xardíns dos seus veciños para cultivar máis variedades de flores comestibles, xa que as que plantaron no horto urbano do seu establecemento hai tempo que se esgotaron e están á espera de que floreza unha nova colleita.
"Completamos varios cursos sobre como utilizar as flores comestibles na repostería. O xeito correcto de tratalas é fundamental á hora de traballar coas variedades comestibles", comenta Pardo.
Tras o éxito inicial ambas as pasteleiras ingeniaron novas estratexias para que as súas creacións cheguen ao maior número de persoas posibles. Por iso lanzaron dúas novas liñas de tortas florais: unha especial para celíacos e outra apta para os intolerantes á lactosa.
"Pensamos que todo o mundo debería probar as nosas creacións e, actualmente, dedicamos un dos nosos obradores á creación de tortas, bizcochos, galletas e bombones que son totalmente aptos para persoas que non toleran o gluten e a lactosa", matiza Alejandra Pardo.
O éxito foi tan rápido como sorprendente. As noticias sobre as súas tortas recubertas de flores comestibles deu a volta ao país, e deste xeito esta próxima semana pechasen un acordo cunha empresa de transportes para "realizar envíos a toda España. Necesitabamos unha empresa que nos garantise que as nosas creacións chegaban en perfecto estado e por fin atopámola. En breve admitiremos envío a domicilio nos pedidos", conclúe Pardo.
Sucursal en Lugo
Se as vendas manteñen o ritmo actual, a bombonería Praliné prevé abrir unha sucursal en Lugo en 2021. Alejandra Pardo é filla de Pablo Pardo Yáñez, primeiro deputado socialista por Lugo en democracia e neta do exalcalde de Lugo Eugenio Pardo. "Se abrimos un novo local é seguro que será en Lugo. Son lucense e teño á miña familia alí. Ademais en Lugo sempre apreciaron a pastelería de calidade, e a nosa éo", di Alejandra Pardo