A praza de abastos de Lugo acolle o xoves unha degustación de porco celta

Os cociñeiros lucenses Alejandro Méndez (Os Cachivaches) e Nardo Eiroa (Restaurante Canedo) prepararán catro receitas con porco celta 
Cocido de porco celta. AEP
photo_camera Cocido de porco celta. AEP

A praza de abastos acollerá este xoves unha demostración culinaria e degustación de porco celta, organizada pola área de Rural da Vicepresidencia da Deputación de Lugo e a Asociación de Criadores da Raza Porcina Celta (Asoporcelcoa colaboración da área de Participación e Servizos do Concello Lugo.

Os cociñeiros lucenses Alejandro (Os Cachivaches) e Nardo Eiroa (Restaurante Canedo) prepararán catro receitas con porco celta —tataki de solombo, arroz meloso, torreznos e faceiras— que se poderán degustar gratuitamente na Praza a partir das 12.00 horas.

O deputado de Rural, Daniel García, e a concelleira de Participación, Cristina López, acompañados polo cociñeiro Alejandro Méndez e Cruz Castro, de Asoporcel, presentaron a iniciativa, que pretende reforzar a promoción e a difusión dos produtos derivados desta raza autóctona.

Daniel García encadrou a actividade "na colaboración que mantemos con strong <>Asoporcel para reforzar ou coñecemento e a valoración dá carne de porco celta e fomentar ou seu consumo, xa que entendemos que ou futuro dás gandeirías desta raza autóctona está necesariamente ligado á posibilidade de comercializar vos seus produtos" e engadiu que "a idoneidade dá praza de abastos, onde se aposta por produtos de calidade e proximidade, para realizar esta degustación".

Mentres, Cristina López subliñou a "colaboración dá Vicepresidencia dá Deputación de Lugo e de Asoporcel nesta degustación, que contribúe a dinamizar ou mercado e a dar a coñecer a un público diverso unha carne de excelentes propiedades".

Cruz Castro tamén destacou que "unha dás mellores fórmulas para garantir a recuperación e conservación dá raza Porco Celta é garantir a demanda e ou consumo dous seus produtos derivados” e valorou “a participación de recoñecidos cociñeiros como un aliciente para chegar a novo público".

A degustación desenvólvese no marco do programa Campo Dinámico co Porco Celta, financiada pola Vicepresidencia da Deputación que, ademais de incluír a presenza desta raza en feiras gandeiras, ofrece degustacións gratuítas de porco celta en mercados e outras citas tradicionais, pondo en valor as calidades nutricionais e culinarias da súa carne e visibilizando o traballo dos criadores. 

Comentarios