A hostalería lucense recupera a dúas dos seus establecementos históricos. A Nosa Terra —agora Prebe by Bret— o Mazo de Santa Comba retoman a actividade con nova xerencia.
Precisamente, Prebe reabriu este xoves as súas portas da man do chef Bret Fernández, dous anos logo da xubilación dos seus propietarios orixinais, Manolo e Celia, presentes en a inauguración, que deixaron as rendas do restaurante situado na Rúa Nova ao que foi chef executivo do Pazo dos Escudos vigués.
A inauguración resultou todo un éxito e os invitados puideron comprobar de primeira man a nova decoración e os pratos que adornan a carta deste amplo local divido en tres plantas.
Na planta baixa, sitúase o bar e un Petiscos Bar, situado na parte traseira e no soto, onde se ofrecen racións de pratos locais aos que se lle aplicarán técnicas de cociña vangardista.
O comedor do segundo piso alberga o restaurante con dez mesas, onde a oferta culinaria céntrase nos peixes marinados e as carnes envellecidas de vaca e boi. Os clientes non botarán de menos os petiscos do local, incluída a súa tapa de orella, que tantos fieis cultivou.
MAZO DE SANTA COMBA. Kike Reigosa é o novo responsable do Mazo de Santa Comba cun proxecto gastronómico continuista coa carta e idéntica calidade da carne, que o converteu nun dos referentes carnívoros da cidade da muralla.
A apertura será o sábado 20 e polo momento o local unicamente ofrecerá servizo de comidas ao mediodía en horario de 1.30 a 16.00 horas. O prezo por persoa sitúase nos 25 euros, como resaltan desde a xerencia.