martes. 15.06.2021 |
El tiempo
martes. 15.06.2021
El tiempo

Unha investigación en Lugo busca pór en valor o leite de burra

Un joven trabajando en el Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias del campus de Lugo. SEBAS SENANDE (AEP)
Un mozo traballando na aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias do campus de Lugo. SEBAS SENANDE (AEP)

A Aplta do campus lucense participa nun proxecto xunto a outras entidades para aproveitar as múltiples posibilidades de uso deste produto

A aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias (Aplta) do campus de Lugo incorporou a leite de burricana como materia prima nun proxecto de I+D+i, para caracterizar este produto de face a strong <>aproveitar as múltiples posibilidades de uso que ofrece, tanto alimentario como doutro tipo.

Esta experiencia é froito da colaboración entre a Aplta e a Asociación de Criadores da Raza Asnal Zamorano-Leonesa (Aszal) e a cooperativa Buleza, que xunto co Ministerio de Agricultura e Gandería, a Xunta de Castela e León e a Deputación de Zamora, traballan para conservar, mellorar e promocionar a raza do asno zamorano-leonés.

En concreto, a entidade zamorana, que tamén está a desenvolver proxectos de investigación coas facultades de Veterinaria de Madrid e de León, así como co Instituto Tecnolóxico Agrario de Castela e León, solicitou, no marco dun convenio de colaboración coa USC, a colaboración da Aplta para facer o secado das 2,5 toneladas de leite de burra, que chegaron conxeladas a Lugo.

A asociación Aszal destina boa parte do leite de burra que produce á elaboración de produtos cosméticos, dado que, na actualidade, en España o consumo deste tipo de leite ou derivados é "pouco menos que testemuñal", informa a USC.

Tamén aclara que a "leite de burra é semellante ao leite materno humana", conta con menos "proteínas que a de vaca, é baixa en graxa e contén máis azucres", o que a pode converter nunha alternativa de mercado para persoas que sofren "intolerancia ou alerxia á proteína" do leite de vacún.

Unha investigación en Lugo busca pór en valor o leite de burra
comentarios