Tres hoteis de Lugo xa se ofreceron para ser medicalizados

â?? Outros seis establecementos da provincia tamén contactaron coa Xunta
Aviso en la puerta cerrada del Gran Hotel. EP
photo_camera Aviso na porta pechada do Gran Hotel. EP

A Xunta de Galicia aínda non decidiu cantos nin que hoteis de Lugo serán os que estean en disposición de ser medicalizados se a epidemia de coronavirus disparásese de tal xeito na provincia de Lugo que os servizos hospitalarios vísense saturados e fóra necesario buscar aloxamentos para recolocar aos enfermos.

De todos os modos, en principio baralla que con dous, un deles na capital, poderían ser suficientes, e xa recibiu ofrecementos de noves establecementos, tres deles situados na capital provincial.

A Xunta estuda nestes momentos as necesidades e as características de cada establecemento para tomar a decisión final

Segundo confirmaron este martes a estas diario fontes oficiais, os hoteis que xa se puxeron en contacto coa Xunta para ofrecer as súas instalacións en caso de necesidade en Lugo son Gran Hotel Eurostars, Darío e Puerta de San Pedro. Dáse a circunstacia de que tanto o Gran Hotel como o hotel Darío foron tamén os designados pola Confederación Española de Hoteis e Aloxamentos Turísticos para manter abertas as súas portas na cidade para dar servizo de urxencia ás persoas e traballadores desprazados de urxencia para loitar contra esta pandemia.

En principio, requírese que o establecemento estea o máis cerca posible do hospital e que teña moi bos accesos e comunicacións para facilitar a entrada e saída das ambulancias e todo o persoal sanitario.

PROVINCIA. Polo que respecta ao resto da provincia, ata este martes puxéronse en contacto oficialmente coa Xunta para ofrecer as súas instalacións os hoteis Oca de Foz, A Pousada de Portomarín, Pazo de Sober, Ribeira Sacra de Monforte, o Cámping de Rinlo e os apartamentos Duerming de Viveiro, aínda que neste caso, ao tratarse de vivendas individuais, non se especificou cantas serían nin de cantas prazas.

A Xunta estuda nestes momentos as necesidades e as características de cada establecemento para tomar a decisión final.

Comentarios