A hostalería recoñece cos seus premios o bo facer do sector e o seu papel crave na economía

A Apehl galardoou aos empresarios que estiveron á fronte da Nevada, o Mazo de Santa Comba, Río Lor e La Casilla e outorgou a súa Insignia de Ouro ao presidente de Hostalería de España. Recoñeceuse tamén ao lucense Fernández Picos nun acto que abriu Alfonso Rueda, vía vídeo, cun saúda a un colectivo cun papel relevante na imaxe de Galicia

Gala de la Apehl. XESÚS PONTE
photo_camera Gala de la Apehl. XESÚS PONTE

Carlos Rodríguez e Jaime Eiras, da Cafetería Nevada, de Lugo; José Ramón Fernández, do Restaurante Mazo de Santa Comba, de Lugo; Carmen Maseda e Horacio Rodríguez, do Restaurante Río Lor, de Quiroga, e Manuel Penas, do Restaurante A Casa, de Guitiriz, recibiron este luns os premios Toda unha vida nos fogóns,  que entrega a Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería (Apehl) como recoñecemento a empresarios que contribuíron ao bo nome do sector na provincia.

A lista de galardóns ampliouse finalmente, pola decisión de premiar a Víctor Fernández Picos, da Adega San Vicente, e a José Luís Izuel, presidente de Hostalería de España, a quen se outorgou a Insignia de Ouro da Apehl. Ambos recibiron o galardón por sorpresa durante a gala do sector, unha cea que reuniu a unhas 200 persoas e en cuxo arrinque interveu, vía vídeo, o presidente da Xunta, Alfonso Rueda, que enviou un saúdo para un colectivo de profesionais que é clave na economía e a imaxe de Galicia.

A cea anual dos hostaleiros é unha cita de especial relevancia para o colectivo e a ela non faltou nunca desde o ano 1986 o lucense Fernández Picos, razón pola que se acordou premiar a súa fidelidade, indicou Cheché Real, presidente da Apehl.

O encontro dos profesionais serviu para estreitar lazos e tamén para facer balance dun sector de gran relevancia na economía da provincia e que gaña peso, polo crecente empuxe turístico, sinalou Real.

Así, o presidente da Apehl destacou que o sector "vai ben" e goza dun "moi bo momento". O colectivo, que ten como lema ...E para comer, Lugo, leva anos realizando campañas de promoción externa e interna para dar proxección á calidade do servizo, que é determinante para seguir avanzando no negocio turístico e os resultados deses empeños son bos, sostivo o presidente do colectivo, que reivindicou a mellora e internacionalización do turismo en Lugo.

O hostaleiro, recalcou Real, é un sector crave para a economía e o emprego de Lugo. E é en materia laboral onde se atopan os principais nuboeiros, dado que a falta de traballadores é un lastre para moitos negocios. Real recordou, con todo, que ese é un problema común a case todos os sectores económicos.

Da situación do sector puideron tomar o pulso de cerca os dous conselleiros da provincia, Alfonso Villares e María José Gómez, que asistiron á cea deste luns no Méndez Núñez. Tamén participou no encontro a alcaldesa de Lugo, Paula Alvarellos, así como outros representantes das institucións. O presidente de Apehl lamentou que non puidesen acudir nin o presidente da Deputación nin o deputado de Turismo.

A cita, que se pechou cun sorteo de premios, celebrouse a continuación dunha asemblea xeral da asociación empresarial.

Comentarios