Unha hostalería entregada

A Apehl recoñecerá o luns nunha gala a históricos profesionais do sector na provincia
WhatsApp Image 2024-04-13 at 14.16.58
photo_camera Horacio Rodríguez, do restaurante Río Lor; Carlos Rodríguez, de la cafetería Nevada de Lugo; José Ramón Fernández, do Mazo de Santa Comba, E Manuel Penas. EP

O prestixio da hostalería é unha obra colectiva, pero na que as persoas suman de forma decisiva e por iso a Asociación Profesional de Empresarios de Hostalería (Apehl) renderá este luns en Lugo homenaxe a empresarios que ao longo da súa carreira profesional contribuíron a dar renome ao sector en toda a provincia.

Os galardoados na gala da Apehl serán, así, Carlos Rodríguez e Jaime Eiras, da cafetería Nevada, de Lugo; José Ramón Fernández, do restaurante Mazo de Santa Corda, tamén de Lugo; Carmen Maseda e Horacio Rodríguez, do restaurante Río Lor, de Quiroga, e Manuel Penas, do restaurante A Casa, de Guitiriz.

A homenaxe chégalles a todos eles cuando xubiláronse xa, un retiro ao que chegaron deixando o pavillón moi alto. O tributo terá como escenario o Hotel Méndez Núñez, onde a asociación que preside Cheché Real reunirá a decenas de profesionais da hostalería na súa xa tradicional gala anual.

Os galardoados recibirán o premio Toda unha vida nos fogóns nunha festa que este ano volve á capital e que, ademais da profesionais, reunirá a representantes das distintas administracións. Na cita participarán tamén representantes das diferentes denominacións de orixe e indicacións xeográficas protexidas, así como provedores, todos eles actores crave para facer chegar aos clientes produtos de calidade e con sabores diferenciados, que son clave no éxito dunha gastronomía que ten por lema ...E para comer, Lugo.

Os premiados este ano representan distintas facetas da actividade profesional, pero teñen en común o estar durante longos anos á fronte de establecementos que sempre lograron o favor do público.

No caso dos establecementos localizados en áreas rurais da provincia, os hostaleiros contribuíron sempre co seu traballo a manter vivas esas zonas, xa que o tirón de moitos locais contribúe a que se manteñan actividades nesas contornas grazas a que moitos clientes acoden atraídos pola fama da gastronomía que ofrecen.

Comentarios