Os hostaleiros de Lugo piden cancelar as licenzas dos locais que incumpran as normas

Cheché Real tamén aprema á Xunta a que concrete as axudas ao lecer nocturno
Mesa en la terraza de un bar de Lugo. SEBAS SENANDE (AEP)
photo_camera Mesa na terraza dun bar de Lugo. SEBAS SENANDE (AEP)

O presidente da Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería e Turismo de Lugo, Cheché Real, expresou a súa "sorpresa e incredulidade" polo comportamento dos propietarios dalgúns locais da cidade que foron sancionados nos últimos días por incumprir as restricións decretadas polas autoridades sanitarias para frear os contagios de covid-19.

En concreto, en relación coa a festa que tivo que disolver a Policía Nacional, na que estaban a participar unhas noventa persoas –aforamento moi superior ao permitido para ese local–, das cales 23 foron denunciadas por non levar posta a obrigatoria máscara, dixo que ese tipo de comportamentos é "intolerable".

Por iso, opina que "á parte das sancións aos clientes" que infrinxen as normas de seguridade e aos propietarios dos establecementos por facer caso omiso ás restricións decretadas polas autoridades sanitarias, hai que adoptar medidas coercitivas incluso máis duras.

"Hai que cancelar licenzas de actividade", dixo Real, porque "por culpa duns cantos insolidarios, os demais teñen que permanecer pechados ou con restricións moi importantes á súa actividade".

Desde o seu punto de vista, ese comportamento é "intolerable".

LECER NOCTURNO. En canto á decisión de permitir a apertura dos locais de lecer nocturno en Cataluña ata as tres da madrugada, Real recoñeceu que, "de momento, en Galicia, non se contempla".

Por iso, o presidente dos hostaleiros lucenses apremiou á Xunta a que concrete as axudas ao sector, tras coñecer que o Goberno autonómico conta cun borrador dun plan para a reactivación do sector.

Cheché Real congratulouse dese "borrador" pero incide que "o que hai que ver son as contías". "Hai que esperar a que se publique no Diario Oficial de Galicia (DOG) e logo ver toda a letra pequena, as formas de acceder ás axudas, de que xeito e a contía". Na provincia de Lugo este tipo de locais ascende a uns 300, que darían traballo a unhas mil persoas.

O empresario lucense apelou a que este tipo de establecementos "levan case cinco meses sen ter ningún tipo de ingreso, salvo ese mes e medio que abriron".

"A xente aínda ten medo a entrar nos nosos establecementos, aquí sempre animamos a que se perda ese medo, que se cumpran todos os protocolos (sanitarios), como fai a inmensa maioría dos establecementos salvo algunha ovella negra que habería que apartar", concluíu.