Os hostaleiros de Lugo din que a apertura parcial non "os saca do pozo"

Co límite ata as 17.00, Cheché Real lamenta que os establecementos non poidan traballar "nin a medio gas"
Terrazas en la Praza do Campo. VICTORIA RODRÍGUEZ
photo_camera Terrazas na Praza do Campo. VITORIA RODRÍGUEZ

O presidente da Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería e Turismo de Lugo, Cheché Real, recoñeceu que a apertura parcial dos establecementos a partir desta media noite é "unha medida absolutamente insuficiente", porque nin sequera se lles permitise aos establecementos "traballar a medio gas".

"Hai moita xente que ten ganas de abrir, que traballa nesa franxa horaria e á que lle pode vir ben, pero á maioría dos establecementos esta apertura non os saca do pozo no que están metidos", queixouse Real.

O que podes facer e o que non desde este venres en Galicia

De feito, recordou que agora os propietarios dos establecementos terán que realizar unha "selección entre o seu propio persoal", de modo que terán que "sacar a algúns traballadores dos Erte, pero a outros non", porque "o 100% do persoal non pode traballar". Ao seu xuízo, é "unha medida absolutamente insuficiente, porque non é traballar a medio gas. É moito menos".

Recoñece, en todo caso, que pode ser "un primeiro paso" e que o sector mantén "a esperanza" de poder "traballar nunha porcentaxe máis alta a próxima semana", sempre que a situación epidemiolóxica mellore.

Comentarios