A horta asiática na praza de abastos

O produtor lucense Gerardo Vázquez oferta no mercado tradicional de Lugo ata oito variedades de hortalizas típicas do Afastado Oriente
2020071212042673482
photo_camera Gerardo, cun calabacín esponxa vexetal ou luffa. VITORIA RODRÍGUEZ
O posto de Gerardo Vázquez na praza de abastos destaca polo exótico dos seus produtos. Vende hortalizas, procedentes de países asiáticos. Ten ata oito variedades de verduras de distintas zonas de Asia como berenjenas xaponesas, pak choi, col chinesa... "O nome das verduras aos clientes sóalles raro e sorpréndelles a primeira vez que o escoitan", recoñeceu o vendedor. A demanda fundaméntase naqueles que se atreven e se animan a probar produtos asiáticos para incorporar aos seus pratos. Gerardo recomenda a utilización das verduras para salteados e fervidos.

A súa aposta polo cultivo e a venda dos produtos asiáticos nace da súa experiencia previa traballando nun restaurante chinés.

Así mesmo, Gerardo nunca estivo nun país asiático, pero si tivo a oportunidade de facelo. O ano pasado puido realizar unhas prácticas de seis meses en China. Con todo, a longa estadía de seis meses, o prezo duns 3.000 euros e a necesidade de saber inglés, fixeron que non se decantase.

Como vendedor puido experimentar de primeira man a pegada da pandemia do coronavirus na venda de produtos na Praza. Gerardo explicou a súa propia percepción: "Adoita haber pouca xente, nótase moito a diferenza". Con todo, os clientes que deciden comprar fano sen medo e sen desconfianza. A demanda adoita ser a particulares.

Como produtor hortícola recomenda para o cultivo ter un invernadoiro, xa que resulta mellor que a plantación ao aire libre. Destaca o curioso cultivo dun calabacín denominado esponxa vexetal ou luffa: "O calabacín sécase durante sete ou oito meses e logo ao pelalos aparecen esponxas naturais", explicou Gerardo. As esponxas pódense utilizar como exfoliante da pel ou mesmamente como esponxa para a hixiene persoal.

A diferenza entre as hortalizas españolas e asiáticas céntrase principalmente no sabor. "A verdura asiática non é tan doce como a española, é máis ben amarga", afirmou.

Comentarios