Un histórico da hostalería, o bar Anda, pechará as súas portas en outubro

Xubílanse os seus donos, tras 33 anos á fronte do negocio, que pasará a mans doutros dous coñecidos hostaleiros

José Luis Puga y Mari Carmen Veiga, en su negocio. AIDA SOENGAS
photo_camera José Luís Puga e Mari Carmen Veiga, no seu negocio. AIDA SOENGAS

LUGO. Tras 33 anos á fronte do negocio, José Luis Puga e Mari Carmen Veiga deixan, con motivo da súa xubilación, un dos establecementos de hostalería de referencia do centro da capital lucense, o bar restaurante Anda.

Este local histórico pechará a mediados de outubro, logo das patronais de San Froilán. Pero baixará o enreixado temporalmente. Os donos do Bulló Xantar, que se atopa a poucos metros de distancia, tamén na Rúa da Cruz, tomarán a súa substitución. Os novos responsables reformarán o establecemento e manterán o seu nome, Anda.

Aseguran que senten «moita pena» por deixar o negocio, que din que é «moi familiar», pola «súa boa e fiel clientela». E fano nun momento en que consideran que está «en alza» a Rúa dos Viños, cun mes de agosto que foi, ao seu xuízo, «excelente».

Pero recoñecen que á súa idade fáiselles costa arriba traballar «de 10 a 14 horas diarias os sete días da semana» e o laborioso que lles resulta facerse cos servizos de profesionais «de calidade» para a cociña.

Este matrimonio precisa que o bar restaurante Anda queda en moi «boas mans». Chovéronlle as ofertas polo traspaso. Tiveron que decidir entre seis.

José Luis Puga, xefe de comedor, e Mari Carmen Veiga, cociñeira, desembarcaron no Anda en 1985. Él xa contaba con experiencia no sector. Durante dúas décadas traballara noutro histórico, o Verruga. ela en cambio, que estudou peritaxe mercantil, estreábase entre os fogóns.

Foi coa súa chegada cando o Anda, que entón «vendía un barril diario de 60 litros de ribeiro branco», segundo recorda José Luis Puga, incorporou a restauración á súa oferta.

As tapas e a comida tradicional son o seu forte. O que máis demandan os seus clientes son «o codillo con grelos, o caldo ou a pescada», entre outros pratos, di Puga, que ás portas da súa despedida desexa sorte aos seus compañeiros de profesión e recoméndalles que «cobren para gañar diñeiro» porque asegura que cada tapa e petisco cústalles de media, conxuntamente, «entre 40 e 50 céntimos de euro».

Comentarios