Presentan en Lugo o I Concurso Nacional de Tapas e Petiscos

O campionato celebrarase en Madrid o 25 de marzo e o representante lucense será Álvaro Villasante, do Paprika
Álvaro Villasante. EP
photo_camera Álvaro Villasante. EP

Hostalería de España elixiu Lugo para presentar o I Campionato Oficial de Tapas e Petiscos de España, unha competición que se desenvolverá o 25 de marzo na Escola Superior de Hostalería, en Madrid, e na que participarán cociñeiros que xa gañaron nas súas respectivas provincias.

A presentación deste primeiro campionato tivo lugar este xoves nun céntrico hotel de Lugo e nela participaron o presidente de Hostalería de España, José Luís Yzuel, e o presidente da Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería de Lugo, Cheché Real, acompañados ambos por unha notable representación de autoridades locais.

En declaracións a Efe, José Luís Yzuel recoñeceu que foi o presidente dos hostaleiros lucenses "o primeiro que propuxo" a posibilidade de organizar un "campionato nacional de España", para darlle aínda máis valor "a toda esa xente que xa gañou campionatos ao longo do territorio"

"Somos o sector que máis felicidade vende. Pero é certo que esa felicidade é máis real naqueles que o fan ben, que fan cada día ese traballo especial e distinto. E polo tanto hai que pór en valor a todos aqueles que gañaron" os concursos nos seus respectivos lugares de orixe e a "gastronomía, como elemento fundamental do turismo", engadiu.

Nese sentido, subliñou o feito de que os hostaleiros sexan capaces, con este tipo de iniciativas, de pór "o territorio e a paisaxe no prato". En canto ao número de participantes, confirmou que está garantido que todas as autonomías contarán con representación no campionato.

Segundo Yzuel espérase a presenza de polo menos a metade das asociacións provinciais asociadas a Hostalería de España, o que sería "un éxito" nesta primeira edición. 
"Levabamos tres anos insistindo a través de Hostalería de España, que en Lugo e en Galicia queriamos conseguir que se fixese un campionato de España de Tapas, porque é algo que nos representa", dixo Cheché Real.

"Estiven desde hai tres anos no consello de Hostalería de España dando a carraca e conseguiuse. Entre varios que tiñamos interese en sacalo adiante, conseguimos que se organice este primeiro campionato oficial de tapas, que se vai a celebrar en Madrid o día 25 de marzo, na Escola Superior de Hostalería, que está na Casa de Campo", engadiu.

Tamén recoñeceu que foi "outra satisfacción" que por parte de Hostalería de España "se tivese a sensibilidade de presentar para toda España en Lugo este primeiro campionato". Aclarou, ademais, que "a diferenza doutros concursos, isto é un campionato. A un concurso podes acceder por invitación ou pagando, pero a un campionato hai que acceder por méritos, porque gañaches nunhas fases previas".

Lugo será representado nese campionato por Álvaro Villasante, do restaurante Paprika, que elaborará unha tapa realizada con pescada do pincho.