jueves. 20.02.2020 |
El tiempo
jueves. 20.02.2020
El tiempo

A aula Láctea promove a creación dunha rede europea para conectar o sector

El edificio de Aula Láctea en Sanfiz cerrado por obras hace unos meses
El edificio de Aula Láctea en Sanfiz cerrado por obras hace unos meses
A plataforma de comunicación nace no seo do proxecto Susmilk, apoiado por 21 países

O sector lácteo galego estará en conexión co doutros países europeos a través da rede Greendairy.net, unha plataforma de comunicación creada pola Fundación Empresa-Universidade Galega (Feuga) coa colaboración da aula de Produtos Lácteos da USC. A rede xorde no seo do proxecto Susmilk, no que participan ambas as entidades xunto a Feiraco e Queizuar como únicos representantes españois, co obxectivo de lograr unha industria láctea máis sostible.

A plataforma Greendairy porá en contacto a expertos do sector lácteo en Europa, permitindo o intercambio de coñecementos relacionados co desenvolvemento eficiente e responsable da industria. "Favorecerá as relacións transnacionais co obxecto de establecer novas alianzas para promover dinámicas de innovación no sector", informaron desde Feuga.

Pola súa banda, a aula de Produtos Lácteos colaborou como consultora para a estrutura desta plataforma web que, espérase, amplíese a gran parte da industria láctea e non quede reducida soamente aos socios do Susmilk. "Búscase que sexa unha ferramenta útil para que todos benefíciense dos resultados do este proxecto", afirmou Afonso Pérez, coordinador do programa europeo na aula Láctea.

sustentabilidade. Un total de 21 países europeos participan no proxecto Susmilk que promove investigacións para reducir os custos de transformación dos produtos lácteos e lograr un uso máis eficiente dos recursos a nivel ambiental. O proxecto creouse en 2013, conta cun orzamento total superior aos sete millóns de euros e entre os socios están, ademais de representantes do sector lácteo, expertos en tecnoloxía industrial para desenvolver equipos e técnicas que contribúan ao aforro enerxético.

A actividade da aula céntrase en estudar o aproveitamento de diversos compoñentes do leite, como o soro, e mellorar a eficiencia nos procesos de deshidratación do leite. Segundo explicou Pérez, tamén se encargan de supervisar que todas as tecnoloxías utilizadas na elaboración de produtos lácteos, non interfiran na calidade de devanditos produtos; así como no desenvolvemento do concepto de produción de ‘leite verde’, para que o proceso de transformación aprovéitense todos os recursos. "Por exemplo, do soro do queixo pódense aproveitar os minerais, as proteínas... A idea é que dun litro de leite o residuo sexa mínimo", apuntou o coordinador no centro lucense.

Nos dous anos de vida deste proxecto europeo, a aula de Produtos Lácteos xa obtivo resultados na valorización do soro a través da técnica da microparticulación das proteínas, para incorporar en iogures e queixos parte das proteínas que se perdían no soro. "Melloramos a calidade do produto xa que as proteínas danlle cremosidad", engadiu Afonso Pérez.

A aula Láctea promove a creación dunha rede europea para conectar o...
Comentarios