O Concurso de Tapas abre con 37 locais e premios ás receitas e os clientes

O certame prolongarase ata o día 20 e vai coincidir co inicio de mobilizacións para advertir do problema dos custos enerxéticos, unha situación que leva á Apehl a chamar aos hostaleiros unirse o martes a un apagamento de cinco minutos
Maite Ferreiro y Cheché Real en la presentación del concurso de tapas. XESÚS PONTE
photo_camera Maite Ferreiro y Cheché Real en la presentación del concurso de tapas. XESÚS PONTE

A decimoséptima edición do Concurso de Tapas de Lugo arrinca este venres coa participación de 37 bares e restaurantes da capital. Os clientes poderán degustalas ata o próximo día 20 de novembro e haberá, ao final, premio para as mellores elaboracións e tamén para quen participen no proceso de votación para elixir a mellor receita do concurso.

As tapas estarán dispoñibles para que o público póidaas degustar polo menos no horario de 13.00 a 15.30 horas e de 20.00 a 22.30 horas.

Os clientes que selen os seus folletos en dez locais nos que proben tapas participarán no sorteo dunha estancia de dous días para dúas persoas no establecemento enogastronómico Herdanza Zurita de Salamanca e os que o fagan en 20 no dunha viaxe dunha semana para dúas persoas a Budapest (Hungría).

O gañador do concurso será elixido por votación popular e o que obteña o primeiro premio do xurado técnico probablemente representará a Lugo no primeiro concurso nacional de petiscos e tapas que se celebrará o próximo mes de xaneiro no salón Madrid Fusión, organizado por Hostalería de España.

O concurso, promovido pola Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería con apoio do Concello, celébrase nun dos meses habitualmente de menos trafego para o sector.

Iníciase, á vez, nun momento de preocupación polos custos enerxéticos e a Apehl animou este xoves aos locais a sumarse aos actos reivindicativos, que arrincarán o martes cun apagamento de cinco minutos para chamar a atención sobre o problema.

Comentarios