Comeza no Hula o cribado a hostaleiros do barrio da Milagrosa

O Sergas citounos para que acudan esta semana a facerse as probas no posto que está no aparcadoiro do hospital
Uno de los establecimientos cerrados en A Milagrosa. XESÚS PONTE
photo_camera Un dos establecementos pechados na Milagrosa. XESÚS Ponche

O Sergas comezou a citar aos empresarios e empregados dos establecementos de hostalería do barrio da Milagrosa para que acudan esta semana ao Hula, de forma graduada, co fin de que, sen que teñan que baixarse do coche, os sanitarios tómenlles no aparcadoiro do hospital as mostras para realizar o test PCR que permitan detectar casos de Covid-19.

Este cribado masivo é unha das decisións que tomaron as autoridades sanitarias, xunto coas restricións no aforamento dos establecementos, ante o repunte de positivos diagnosticados os últimos días entre persoas que residen neste barrio da capital lucense.

Ademais do sanitario, os hostaleiros da Milagrosa teñen outra fronte aberta, as consecuencias económicas para os seus petos derivadas das restricións que entraron en vigor ás 0.00 horas do pasado sábado, que lles impiden atender a clientes no interior dos seus locais e que reducen o aforamento das súas terrazas ao 50%. Por este motivo, teñen previsto solicitar este luns unha reunión coa alcaldesa de Lugo, Lara Méndez, para analizar a preocupante situación.

A maioría dos máis de 50 establecementos de hostalería que se atopan na zona restrinxida, o rectángulo delimitado desde Tino Grandío ata Angelo Colocci e desde a Avenida dá Coruña ata Camiño Real e a súa continuación ata Mar Cantábrico, secundan desde o sábado un peche patronal.

Un grupo de empresarios solicitará hoxe unha reunión coa alcaldesa de Lugo para analizar a grave situación económica que afrontan

"Hai que pagar letras, salarios, servizos...", afirmaba este domingo o xerente de dous establecementos asentados na Milagrosa, que mostraba a súa "impotencia" porque se sinalou" só a este barrio, cando, segundo recordaba, a orixe do brote é unha festa celebrada a mediados de agosto nun pub que se atopa "na outra punta da cidade", na rúa Mariña Española.

Este peche patronal é inicialmente por cinco días, ata o mércores, cando está previsto que se volva a reunir o comité clínico que asesora á Xunta de Galicia para analizar os casos. Con todo, os hostaleiros auguran que esa medida temporal pódese prolongar un par de semanas. Teñen presente o sucedido na Mariña na primeira quincena de xullo, segundo recordaba outro empresario.

Os locais lucían este domingo carteis explicativos. ‘Pechado por desacordo coas medidas adoptadas'. Era o cartel que figuraba en strong<> o enreixado dun bar da Rúa Mallorca. Outro de Camiño Real advertía de que ‘Lamentablemente volvemos pechar' e facía un chamamento aos seus clientes: ‘Esperamos que entendades que esta situación para nós é insostible, e non vos esquezades de nós xa que volveremos con moitas máis ganas e forzas'.

AMBIENTE DESANXELADO. Na segunda xornada desde a entrada en vigor das restricións, o barrio estaba este domingo desérticoa pesar de que a choiva concedeu unha tregua. Tomar a media mañá un café era case misión imposible. Só estaban abertas as panaderías, os locutorios e contados bares.

"Cando as terrazas debían estar a pleno rendemento, estamos de brazos cruzados", afirmaba un hostaleiro que rexenta un negocio na peonil Rúa Divina Pastora que permanece pechado.

Outro empresario, que reparte comida a domicilio, mostraba a súa preocupación porque este servizo véxase afectado as reticencias que poidan ter os clientes ao atoparse o establecemento na Milagrosa. "O sábado atendemos 18 pedidos. Son menos do habitual, pero pensaba que aínda ían ser menor", explicaba.

No quilómetro 0 do barrio, a igrexa, apenas unha vintena de fregueses asistiu á misa de 12.30 horas, que adoita ser a máis concorrida do domingo.

O templo reduciu o seu aforamento a 175 persoas en total. Ata o venres era de 180 na nave principal e doutras 27 na capela. Tampouco permite o acceso cando o oficio se iniciou.

Comentarios