Cachopo, mon amour

Vanessa Ferreiro, de Casa Pedreiro, gaña o premio ao cachopo máis orixinal de España pola súa presentación en forma de corazón
Cachopo ganador de Casa Pedreiro. EP
photo_camera Vanessa Ferreiro -dereita- e Anabel Pías, no concurso de Oviedo.

Algo terá o cachopo de Casa Pedreiro cando os propios asturianos bendino. De feito, Vanessa Ferreiro, propietaria deste restaurante situado no aeródromo de Rozas, recorda que foron algúns dos seus moitos clientes procedentes de Asturias os que a animaron a presentarse ao concurso nacional organizado pola Guía do Cachopo, "que eu non sabía nin que existía".

Presentouse na categoría resto de España (os asturianos compiten aparte) e o seu produto foi seleccionado para a final. Viaxou a Oviedo con Anabel Pías levando "todo o material, a carne de tenreira galega, a chacina de Léon, o queixo de cabra", aínda que, segundo recoñece Vanessa, "non nos saíu de dez, o cachopo sempre se pode mellorar".

Quizais non fose de dez, pero desde logo foi o suficientemente bo como para que o xurado consideráseo en máis orixinal a nivel nacional. A clave está na súa presentación en forma de corazón, "que simboliza todo o noso agarimo e paixón á hora de cociñar para os nosos clientes". Dentro levaba chacina e queixo de cabra, pero en casa Pedreiro tamén se ofrece con xamón con xamón ibérico e queixo de Arzúa ou con champiñones, pementos, chourizo...

Son os produtos que, xunto co polbo de orixe galega, converteu a este restaurante nunha referencia para clientes non só de Lugo, senón "de A Coruña, Pontevedra, Asturias... Temos moitos clientes de fóra", explica a propietaria, "aínda que agora coas restricións non poden vir. Temos moitas ganas de que poida volver a normalidade e gozar dos nosos amigos de novo".

Mentres, terán que conformarse "coa ilusión que nos fixo este premio, sérvenos un pouco de consolo nestes momentos nos que todo está tan frouxo".

á espera de que cheguen mellores tempos, Casa Ferreiro seguirá abrindo as súas portas para dar agarimo aos seus clientes, expresado en forma de carne empanada convertida en corazón: "Si que temos moitos clientes, sobre todo parellas, que nos piden o cachopo en forma de corazón para celebrar unha data ou un aniversario". No entanto, advirte Vanessa Ferreiro, é necesario chamar para encargalo antes de ir comer, porque non o teñen na carta con esa forma, é "bastante laborioso de elaborar e só facémolo dese xeito por pedido".