O Banco de Alimentos de Lugo pasa de repartir 12 toneladas á semana a superar as 20

Continúa co seu labor cos donativos, xa que se suspenderon as operacións quilo
Nave del Banco de Alimentos en O Ceao. XESÚS PONTE
photo_camera Nave do Banco de Alimentos no Ceao. XESÚS PONTE

A presidenta do Banco de Alimentos de Lugo, Amadora Núñez, cifra en máis de 20 toneladas de alimentos a cantidade que reparten á semana, fronte ás "12 ou 15 toneladas" de hai algúns meses, previos á pandemia de coronavirus. 

Núñez manifestou que a "cousa non está moi ben" e que se tira "co que achega a xente en donativos", ao terse suspendido as operacións quilo. Co que reciben en donativos compran arroz, "pasta, fariña, azucre, leite ou aceite". Respecto diso, por parte do Banco de Alimentos agradecen ás distintas empresas de Lugo e tamén ao Breogán o seu "altruísmo" que se manifesta nestas doazóns á entidade. 

Amadora Núñez destaca que teñen agora unha "demanda do 15 por cento máis que" no principio do ano, sobre todo "de xente que perdeu o seu traballo, ou á que se lles están acabando os Ertes". "Temos familias de nove, dez e ata once persoas, moitos nenos tamén, aos que estamos a intentar axudar entre todos, con froita, verduras, pan", subliña. 

En canto á distribución, nas tres sedes do banco (Lugo, A Mariña e Monforte) pasouse "de entre doce e quince toneladas" á semana (martes e venres), a máis "de vinte toneladas por semana". "Contando todo; leite, froita, verdura, arroz, pasta ou aceite". 

O que se reduciu é o número de persoas que se pasan polo Banco de Alimentos de Lugo. Así, se ao principio da pandemia achegábase "sobre 10.500 persoas agora son 7.000". Respecto diso, Amadora Núñez atribúe a baixada a que "a xente ou se incorporou ao seu posto de traballo ou tamén porque algúns comezaron a cobrar o paro". 

Comentarios