Os cinco recomendados en Lugo por Michelin

Os Cachivaches, Mesón do Campo, Javier Montero, Paprica e Coto Real acaban de ser recoñecidos pola famosa guía francesa â?? Lugo, que non conta nin contou nunca cunha estrela, é a única provincia española que ostenta tan triste marca
undefined
photo_camera Álex Méndez (a la izquierda), uno de los responsables de la arrocería Os Cachivaches. EP

Cinco restaurantes son os encargados de salvar a honra da alta cociña en Lugo, a única provincia española que ten no seu haber a triste marca de que xamais contou cunha estrela Michelin. Este ano tampouco se obrou o milagre, pero coa guía recentemente publicada, dous locais de Lugo e outros tres situados en Ribadeo, Vilalba e Rábade teñen o mérito de figurar como os restaurantes "recomendados" por Michelin para comer en Lugo.

Trátase de Os Cachivaches, unha arrocería situada en Augas Férreas, en Lugo; Paprica, dentro de murallas, na rúa Nóreas; Mesón do Campo, en Vilalba, a escasos metros do parador; Coto Real, o asador por excelencia situado na N-6 en Rábade, e Javier Montero, en Ribadeo.

"O lugar ideal se o namoran as carnes, pois ofrecen asados en forno de leña (cordeiro lechal ou cochinillo) e un delicioso vacún á brasa. ¡Contorna elegante e concorrida!". Así se manifesta a Guía Michelin sobre Coto Real.

"Estamos emocionados e honrados de que o noso restaurante sexa recomendadoo pola Guía Michelin", anuncia nun post do seu Instagram este asador, fundado en 1994 e cuxo xerente é Alejandro Gómez.

"Este logro non só é un testemuño do noso traballo e dedicación diaria, é un recoñecemento ao noso equipo e tamén un tributo a todos os nosos clientes", agrega o restaurante. Os mesmos clientes que acoden exclusivamente ata este establecemento famoso polos seus asados no forno de leña, sobre todo polo lechazo.

"Desde o primeiro día, o noso obxectivo foi ofrecer o mellor en cada servizo e este recoñecemento da Guía Michelin é un recordatorio de que estamos no camiño correcto", explica a xerencia deste restaurante que conta entre os seus fieis clientes con Augusto César Lendoiro, Carlos Herrera ou Vicente do Bosque. Obter este recoñecemento por parte da Guía Michelin "non só é un símbolo de excelencia gastronómica, senón tamén un compromiso", conclúe.

ribadeo. Igual de pletóricos móstranse desde HR Javier Montero, local situado nas Barreiras (Ribadeo), "unha casa familiar cos donos á fronte e coidadas habitacións como complemento".

A nivel culinario, indica Michelin que ten unha "suxestiva carta de cociña tradicional actualizada, cuns destacables menús degustación". Os seus donos, a parella formada por Javier Montero e Tita Igrexas, sinalaron que están "moi orgullosos" por este recoñecemento. "Catro anos xa!!! Grazas a todos por acompañarnos", explican os responsables deste establecemento famoso polos seus mariscos, peixes, carnes... pero tamén polos seus aliños asiáticos, matices latinoamericanos ou salsas clásicas.

Esa fusión é un dos aspectos que destaca a Guía Michelin do Mesón do Campo en Vilalba. "Un restaurante de referencia na rexión. Aquí proporanlle unha cociña de base tradicional con pinceladas actuais e interesantes xornadas gastronómicas ao longo do ano".

"Facemos unha cociña de proximidade e con produtos galegos, aínda que tampouco descartamos algúns produtos de calidade. Buscamos produtos ecolóxicos, artesáns, de tempada", indican desde este restaurante, fundado por Teresa Vázquez e o seu marido en 1976 como unha hamburguesería. Agora, con 47 anos, Elísabet Castro, catador e copropietaria do local, recibe a recomendación de Michelin tan só dous meses logo de ser a anfitrioa de nada menos que de René Redzepi, chef danés á fronte do Noma, considerado durante varios anos o mellor restaurante do mundo.

En Lugo cidade, a recomendación cae ao cadrado. Os Cachivaches, en Augas Férreas, é cualificado por Michelin como "un negocio con moito sabor, pois ofrece máis de vinte arroces, peixes salvaxes, mariscos, algunha carne...". é máis, a guía francesa aconsella aos seus fieis seguidores un prato en concreto deste restaurante rexentado polos irmáns Álex (o chef) e Armando Méndez: "¡Pida o seu arroz meloso de xamón ibérico, con zamburiñas e crema de allo!".

Paprica. Álvaro Villasante, de Palas de Rei, é o cerebro culinario detrás de Paprica. De feito, a guía francesa destaca deste restaurante, situado na rúa Nóreas, o feito de que é "céntrico e de liña actual, que sorprende pola súa coqueta terraza xunto á muralla". Respecto da carta, a Guía Michelin recomenda a súa "cociña tradicional de tempada, con opción de tapas, carta e dous menús degustación".

A falta dun resturante con estrela Michelin, a prestixiosa guía francesa ten claro que para comer en Lugo nada como estes cinco magníficos: Coto Real, Mesón do Campo, HR Javier Montero, Os Cachivaches e Paprica.

E, fóra de Lugo, sempre nos quedarán as dezanove estrelas de A Coruña, Ourense e Pontevedra, onde se atopan os dous únicos biestrellados da comunidade: Culler de Pau, de Javier Oleiros, no Grove, e Pepe Vieira, de Xosé Cannas, en Raxó, tamén en Pontevedra.

Repaso polos cinco 'Michelines' de Lugo

Os Cachivaches: arrocería en Lugo

Os irmáns Méndez nos Cachivaches. EP

Os irmáns Méndez, Álex e Armando, son os responsables desta arrocería que abriu as súas portas hai case quince anos e que conta cunha lexión de fieis dos seus arroces. 

Mesón do Campo, clásico en Vilalba

undefined
Mesón do Campo, en Vilalba. EP

Este restaurante fronte á Praza de San Xoán, evolucionou desde ser unha hamburguesería en 1976 ata ser unha das mecas da comida gourmet como o acredita Michelin.

Javier Montero, innovando en Ribadeo

undefined
Javier Montero, en Ribadeo. EP

Nas Barreiras, preto da Ponche dous Santos, atópase este restaurante que, desde hai catro anos, é fixo na guía gastronómica máis famosa do mundo.

Coto Real, asador en Rábade

undefined
Alejandro Gómez está á fronte do negocio. EP

O asado en forno de leña é unha das delicias que deron xusta fama a este local situado na N-6 e que ten a Alejandro Gómez á fronte.

Comentarios