Orozco pedirá aos hostaleiros un mellor servizo

Colas para entrar a comer en las casetas. (Foto: Xesús Ponte)
photo_camera Colas para entrar a comer en las casetas. (Foto: Xesús Ponte)

O alcalde de Lugo, José López Orozco, anunciou onte que pretende manter unha «longa conversación» cos hostaleiros da zona centro, «non para chamarlles a atención, senón para recordarlles o importante que é a gastronomía nun día de festa, para que a xente se vaia contenta da cidade». O rexedor lamentou así a decisión dalgúns locais de non dar a típica tapa de cociña característica de Lugo durante os días grandes ou a falta de persoal para atender aos clientes, queixas que manifestaron tamén algúns lucenses e visitantes. «Agora hai moitas modalidades de contratación e, se é necesario, pódense ter traballadores a media xornada para facer un reforzo», comentou.

Orozco apelou a unha maior concienciación sobre a importancia de mellorar a atención ao público no sector durante as festas, «porque se está facendo un enorme investimento, do que eles son os máis beneficiados», comentou.

Engadiu que canto máis axuden os hostaleiros, «mellores festas poderemos facer e maior incidencia haberá na recadación destes locais». Por todo iso, o alcalde anunciou que espera manter pronto esta reunión «para ver de poder chegar a puntos de encontro».

López Orozco dixo que tamén espera falar da necesidade da implicación económica dos hostaleiros na organización doutras festas de gran repercusión como é o Arde Lucus. «Temos que dicirlles que apoiando as festas están investindo nos seus negocios», dixo.

Mentres, como exemplo de bo funcionamento dos locais de hostalería, o alcalde citou aos adxudicatarios das casetas do polbo, onde destacou o investimento en instalacións e persoal. «Todo isto repercute nunha mellor imaxe dá cidade, porque hai quen dixo que vén a Lugo a gozar da gastronomía do San Froilán», apostilou Orozco.

O SECTOR
Real di que dialogarán, pero recorda que se precisa un centro de formación

O presidente dos hostaleiros de Lugo, Cheché Real, mostrouse onte aberto a calquera tipo de diálogo co goberno local, aínda que indicou que o alcalde anunciou hai meses unha reunión co sector que aínda non foi convocada.

Real tamén explicou que algúns locais, «non todos, teñen por tradición desde hai anos non dar tapas de cociña durante os días grandes de San Froilán», mentres que sobre as alusións do rexedor á falta de persoal, o presidente dos hostaleiros recordou que desde hai anos a súa asociación pide a creación dun centro de formación continúa, «para reciclar aos veteranos e formar a moitos traballadores estranxeiros», explicou.

Sobre as queixas mostradas por algúns cidadáns pola subida de prezos durante as festas, Cheché Real di que persoalmente non é partidario de realizar estas prácticas, «pero cada hostaleiro é libre de poñer os prezos e hai que respectalo».

Comentarios