A anhelada centola

os ‘MARISQUEIROS' están que se relamben. Abriu a campaña da centola e xa se poden comprar na Praza os primeiros exemplares a un prezo bastante razoable. Os 18 euros o quilo que custaron as primeiras pezas animaron a algúns dos consumidores.

Se a campaña é boa, o prezo poderá baixar de forma substancial, roldando os 10 euros o quilo nas próximas semanas. Nos anos nos que hai exemplares en cantidade, a venda nestas datas dispárase. é o momento perfecto para comprar e conxelar: as pezas están cheas de carne e o prezo é imbatible.

O marisco é un dos produtos máis sensibles á proximidade do Nadal. A medida que se achega, o seu prezo tende a subir e os que queren compralo fresco nas datas sinaladas enfróntanse ao feito de ter que pagar ao redor de 30 euros o quilo.

Os que desexen aforrar e opten por compralo xa deben ter en conta que, aínda que non é imprescindible, moitos expertos recomendan conxelalo cocido.

Despois, no momento de consumir, pódese servir para comer así ou ben utilizar a carne para algún preparado, desde ensaladas ata arroz. A pesar da súa versatilidade, adoita tomarse sen máis, polo menos durante as festas.

Un quilo, 18 euros

Coles de Bruselas  

Coles de Bruxelas para acompañar a caza

As coles de Bruxelas, que chegan fundamentalmente da Rioxa, son perfectas como guarnición da caza ou de pezas de carne vermella. Véndense a 2,40 o quilo.

Queso inglés / Queixo inglés  

Queixo inglés con mango e papaia

Os amantes de sabores novos poden animarse cos queixos ingleses con mango e papaia, albaricoque ou arándanos. Comercialízanse a 35 euros o quilo.

CARNIZARÍA    HORTALIZAS
= Petisco moruno 9    Tomate 1,80
= Orella 5,50   = Leituga 0,70
= á de pito 3,50   = Pemento 2,25
= Rabo de porco 5   = Uvas 3,25
PEIXARÍA    FROITARÍA
= Abadexo 9,90   = Mazá 1,50
= Cabra 9,90   = Laranxa 1,50
= Robaliza 18,90   = Plátano 2,10
= Lura 15,90   = Uvas 2,25
(Prezos no mercado de Lugo)

Comentarios