Morre Joël Robuchon, o chef número un en estrelas Michelin

O cociñeiro foi premiado en numerosas ocasións durante a súa traxectoria profesional, como o título de mellor cociñeiro do século por Gault & Millau

Joël Robuchon. PAUL HILTON (EFE)
photo_camera Joël Robuchon. PAUL HILTON (EFE)

O francés Joël Robuchon, famoso por ser o chef con máis estrelas da guía Michelin —logrou 32— no mundo, morreu este luns en Xenebra (Suiza) aos 73 anos de idade como consecuencia dun cancro, informou o servizo de prensa do cociñeiro.

Robuchon, que desde a década de 1990 tiña unha forte relación con España, onde posuía unha casa preto de Alacante (sueste) e participou no programa Master Chef, fora operado hai un ano dun tumor no páncreas.

Nacido en 1945 en Poitiers (centro-oeste de Francia), Robuchon recibiu numerosos recoñecementos ao longo da súa carreira, como o título de mellor cociñeiro do século por Gault & Millau, en 1990, que se sumou ás 32 estrelas Michelin que recolleu por pratos como o seu puré de patacas ou a súa torta de trufas.

"O maior profesional que a cociña francesa tivo xamais. Un exemplo para as xeracións futuras de chefs", escribiu este luns en Twitter o xefe de cociña do Palacio do Elíseo, Guillaume Gómez, un dos primeiros en despedirse do mestre.

Cando cumpriu 50 anos, despois de que o seu restaurante Joël Robuchon fóra nomeado o mellor do mundo polo diario International Herald Tribune, o chef retirouse dos fogóns para dedicarse integramente á transmisión de coñecementos, o que conseguiu participando en numerosos programas de televisión.

A súa intención foi facer a cociña máis accesible ao gran público e logrouno con programas como Bon Appétit Ben Sûr, no ano 2000, onde un chef presentaba cada semana receitas simples e baratas, ou emisións como Planète Gourmande, a partir de 2011.

As súas viaxes por Xapón e o seu descubrimento dos bares de tapas en España inspiráronlle na creación dun novo concepto de restaurante, cun ambiente máis dinámico e xovial, pero ofrecendo produtos de gran calidade, que se concretou en L'Atelier, do que hai abertos varios locais en París.