Unha empresa de Vilalba saca ao mercado cervexas de cogomelos e grelos

Champivil-Castelo presenta na Praza de Abastos de Compostela dúas novas cervexas artesanais, unha loura e outra negra
La empresa Champivil-Castelo presenta una nueva gama de productos con motivo del Día das Letras Galegas
photo_camera La empresa Champivil-Castelo presenta una nueva gama de productos con motivo del Día das Letras Galegas

A empresa Champivil-Castelo, con sede no municipio de Vilalba, acaba de sacar ao mercado as primeiras cervexas galegas de grelos de Lugo e trompeta dos mortos -cogomelos-, que foron presentadas na Praza de Abastos de Santiago de Compostela, para facer coincidir este acto coas actividades previas á celebración do Día das Letras Galegas.

Segundo informou a propia empresa, son dúas cervexas artesás, unha loura e outra negra, que son o resultado da colaboración da empresa vilalbesa co artesán cervexeiro galego Pablo Casanova -'Paterpaul'-, que foi o primeiro en conseguir, no ano 2005, un rexistro sanitario para comercializar cervexa artesá feita en Galicia.

Trátase, explica Champivil, dunha "edición gourmet exclusiva", que estará dispoñible en dous formatos, 33 e de 75 centilitros, e que poderá ser adquirida a través do Facebook da propia empresa chairega.

A responsable da empresa, Luz Divina Castelo, explicou que estes novos produtos seguen "a liña de traballo" Champivil dos últimos anos, dado que está especializada "na transformación de produtos autóctonos naturais e lidera o envasado de grelos e cogomelos en Galicia".

"Champivil-Castelo sempre se caracterizou por dúas cousas: consentir o produto galego e innovar na súa comercialización", engadiu, e foi "pioneira" en sacar ao mercado grelos e ortigas enlatadas, ademais de contar cunha ampla variedade de conservas, que vai desde as marmeladas de froitos silvestres, ata os preparados de caldo ou tortilla de patacas.

Tamén precisou que "o proceso de elaboración" das novas cervexas, tanto da loura de grelos como da negra de trompeta dos mortos, dura ao redor de dous meses e medio e "é totalmente natural e artesanal".

'Paterpaul' precisou que os ingredientes son auga de fonte, malta de cebada e "lúpulos nobres e suaves", para que predominen os aromas dos grelos e dos cogomelos, ademais de fermentos de cervexa neutras.

Para a súa fabricación, precisou, úsase unha porcentaxe de malta de cebada 100% moi superior ao empregado nas cervexas industriais -30 quilos de malta por cada cen litros de auga, fronte aos 8 das cervexas industriais-.

"Outra diferenza fundamental é que esta cervexa non leva ningún tipo de produto químico, nin ningún engadido. É totalmente natural e artesá e incluso o gas que ten prodúceos a propia cervexa, grazas a unha segunda fermentación en botella, que dura entre 25 e 35 días", precisou 'Paterpaul'.

A gama negra de trompeta dos mortos é unha cervexa de estilo irlandés á que lla engade no último momento de cocción a infusión de cogomelos, mentres que a súa irmá, a cervexa de grelos, é unha cervexa loura á que se lle engaden na cocción grelos dá Terra Chá.

A primeira é unha cervexa contundente, de espuma máis densa, mentres que a segunda é clara e cun matiz verdoso, máis refrescante e pensada para primavera e verán, precisan os seus creadores.

Comentarios