Viernes. 21.09.2018 |
El tiempo
Viernes. 21.09.2018
El tiempo

A alta gastronomía galega comeza a conquista de Londres

Santi Almuiña, del Colón, y Diego López, del Bulló Xantar
Santi Almuiña, del Colón, y Diego López, del Bulló Xantar
O tour Galicia Gourmet Extravaganza arrinca en Londres cos cociñeiros lucenses Santi Almuíña e Diego López á fronte e a degustación de produtos como a carne das cachenas de Triacastela ou a singular xenebra do Rosal

Os fogóns do restaurante L'Albufera do Melia White House de Regent's Park de Londres prepararán desde mañá, xoves, da man dos cociñeiros lucenses Santi Almuíña e Diego López as delicatessen do menú de sete pratos Don't Assume!, creado para conquistar o padal de cento cincuenta comensais.

Este será o pistoletazo de saída do tour da alta gastronomía galega Galician Gourmet Extravaganza, que recala en Londres durante catro días para ofrecer as exquisiteces máis refinadas e os viños máis reputados da comunidade.

Un centenar de produtos gourmet e máis de medio centenar de pequenos produtores daranse cita no hotel Meliá, sede oficial do Galician Gourmet Extravaganza-Londres 2015. Tamén asistirán representantes da Xunta en nome de todas as denominacións de orixe e indicacións protexidas de Galicia, segundo informan fontes da organización.

CACHENAS DE TRIACASTELA E FABAS DE LOURENZÁ. Os profesionais británicos que acudan á cita poderán descubrir as particularidades das cachenas de San Breixo criadas nos montes lucenses de Triacastela, as vacas máis pequenas da súa especie no mundo; e degustar o porco autóctono, xa sexa en lacón ou porco celta; as inconfundibles fabas de Lourenzá e os queixos máis singulares da provincia, o San Simón da Costa ou o do Cebreiro.

A provincia ourensá acode a Gran Bretaña cos seus principais acenos de identidade: os mellores viños de Ribeiro e Monterrei, as castañas e o máis que singular aceite.

A Coruña terá a oportunidade de testar en Londres produtos como as algas de Porto Muíños e a auga de mar da Costa da Morte; o Vermú Petroni, o primeiro do mundo de uva albariño, e a xenebra Vánagandr, destilada en Cambre; así como a versatilidade do polbo, os grelos, o mel, a augardente, o queixo de tetilla, os xeados artesáns ou a torta de Santiago.

XENEBRA DO ROSAL. Pola súa banda, Pontevedra achegará os seus mellores viños e un produto único, a xenebra Ginabelle, nacida no Rosal e feita co froito que máis singulariza esa área do sur da provincia, os mirabeles.

Xa pola tarde, a marca Galicia concitará a unha trintena de catadores ingleses na cata profesional que lles permitirá cualificar os 40 mellores viños e destilados das cinco denominacións de orixe autóctonas.

O caldo mellor cualificado polo panel de expertos británicos alzarase co premio Award of Excellence do Galician Gourmet Extravaganza-Londres, un galardón que será imposto ao viño gañador unha vez de volta na Coruña.

Está previsto que o embaixador español en Londres, Federico Trillo, clausure esta primeira parada do tour da alta gastronomía galega antes de continuar viaxe por Nova York (marzo 2016) e Tokio (abril 2016). 

A alta gastronomía galega comeza a conquista de Londres
Comentarios