Jesús Segura, de La Barra de Trivio (Cuenca), asina a mellor croqueta de xamón

O cociñeiro gañou o II Campionato Internacional Joselito, que se celebrou en Madrid Fusión

O cociñeiro Jesús Segura, de La Barra de Trivio (Cuenca), gañou este mércores o II Campionato Internacional Joselito da Mellor Croqueta do Mundo, que se celebrou en Madrid Fusión.


Cunha bechamel moi cremosa, para a que utilizou manteiga, un rebozado crujiente que fai cun pan artesanal que elaboran especialmente para o seu restaurante, e fritida en aceite de oliva virxe, Segura impúxose aos outros seis concursantes.

"O segredo é a bechamel e o rebozado. As croquetas eran da cociña de aproveitamento, tanto no recheo como no rebozado, para o que se utilizaba pan do día anterior raiado. Nós quixemos evocar ese sabor empregando só a cortiza dun pan artesanal", explicou a Efe o vencedor.

Tamén asegurou que a croqueta de xamón é unha das raíñas do tapeo na barra do seu restaurante, tanto como unha ensaladilla rusa que, recordou, o presidente de Madrid Fusión, José Carlos Capel, destacouna entre as mellores do país.

Xunto a el competiron Bruno Lombán, de Quince Nós (Asturias), María del Mar Gancedo, de Umma (Santander); Sergio Martínez, de Keki Tapería (Murcia) e Iago Castrillón, de Dos Estaciones (Valencia).

No xurado, presidido polo dono de Joselito, José Gómez, estaba o cociñeiro asturiano fincado en Estados Unidos José Andrés, quen defendeu que a croqueta debe ser "o cabalo de Troia da introdución da cociña española no mundo". 

Comentarios