A Festa do San Simón despídese cun novo éxito de público

As vendas mantéñense nunha cita que é un gran escaparate para o queixo
Venta de quesos en una de las queserías
photo_camera Venta de quesos en una de las queserías

"A pesar de que non nos axudou moito ou tempo, a feira aguantou ben", valora Javier Piñeiro, o presidente da Asociación de Queixeiros que organiza a Festa do San Simón, que se despediu tras un novo éxito de público.

A pesar de que a mañá do domingo empezou máis frouxa que outros anos, as vendas do queixo que traspasou máis fronteiras desde Terra Chá foron "moi aceptables". Os produtores fan un balance positivo e aseguran que as compras foron un "goteo" constante, entre o público que se apiñou na Praza da Constitución de Vilalba, que non rexeitou catar un dos manxares vilalbeses por excelencia nos distintos postos de venda das queserías.

"A feira dálle ao queixo moita promoción e publicidade. É un escaparate", indica Piñeiro, que destaca que do mesmo xeito que o concurso de tapas os showcookings con cociñeiros de renome como Héctor López ou Lukas, que participou en MasterChef Júnior, son un valor engadido nun programa que combina a tradición coas novas propostas.

"O San Simón cada vez usar máis nos restaurantes de toda España, non só en Galicia, e cada vez é máis común atopalo nas cartas de restaurantes de cidades como Madrid ou Barcelona", destaca o presidente da Asociación de Queixeiros de San Simón dá Costa.

Comentarios