Dez restaurantes servirán menús en pezas elaboradas por doce artesáns

A Mancomunidade de Municipios da Mariña impulsa esta iniciativa do 18 de abril ao 24 de maio coa intención de diferenciarse doutras zonas e contribuír a desestacionalizar o turismo
El coordinador del proyecto, Lucas Requejo (derecha), explica su contenido a los asistentes.
photo_camera El coordinador del proyecto, Lucas Requejo (derecha), explica su contenido a los asistentes.

Doce artesáns e dez restaurantes da comarca únense nunha nova iniciativa da Mancomunidade de Municipios da Mariña, Menús Arte_sans, mediante a cal, do 18 de abril ao 24 de maio, os establecementos servirán os alimentos en pezas elaboradas para a ocasión polos creadores mariñáns.

A Mancomunidade presentou o proxecto onte en Alfoz, onde o seu coordinador, Lucas Requejo, transmitiu que con estes menús os clientes asistirán «á sinerxia dá artesanía coa gastronomía e viceversa, xa que vos degustarán en pezas artesás creadas para a ocasión», como pratos, navallas, bandexas ou paneras, «e así percibirán na mesa a alma dá artesanía e dás creacións que se fan na Mariña».

Os restaurantes que participan son Area Grande do Vicedo, Nito e O Asador, de Viveiro; Río de Oro, de Cervo; o hotel Nordés de Burela, Casa Damián de Foz, O Lar de Manolo, o Parador de Turismo e Amodiño, de Ribadeo, e A Casa do Fidalgo da Pontenova. Pola súa banda os doce artesáns que se suman a esta iniciativa son os ceramistas de Viveiro Otero Regal e Miriam, o xoieiro -tamén da cidade do Landro- Óscar Rodríguez, o carpinteiro de ribeira de Cervo Francisco Fra, As Redeiras de Burela, o torneiro de Alfoz Félix Rodríguez, a ceramista de Trabada Lucía Catuxo, o navalleiro da Pontenova José Rodil, a restauradora mindoniense Regina, o carpinteiro de Mondoñedo Miguel Ángel e a artista ribadense Pilar Maravalla.

María Traveso, de Promove Consultoría, guiou o acto de presentación, no que tamén estiveron a xefa da área de turismo de Lugo, Pomba Vázquez, a xerente de Artesanía de Galicia, Elena Fabeiro, así como alcaldes e concelleiros. Non faltou o presidente da Mancomunidade, Afonso Fonte, quen destacou que «é a primeira vez que se fai isto na Mariña con doce artesáns que van poñer vos seus traballos enriba dá mesa e dez restaurantes que van servir eses menús en pezas únicas e diferentes en cada local». Espera que esta iniciativa «sexa algo diferenciador doutras zonas» para axudar a desestacionalizar o turismo.

Fonte recordou que esta actividade se suma a outras que impulsa o organismo supramunicipal, como as rutas de artesanía ou o Mes dá Maxia, que volverán impulsar en outubro dado o seu gran éxito.

Comentarios