A Universidade de Vigo, entre as 100 mellores en oceanografía e tecnoloxía dos alimentos

Instalaciones de la Universidade de Vigo. UVIGO
photo_camera Instalacións da Universidade de Vigo. UVIGO

O Ranking Global de Materias Académicas (GRAS, polas súas siglas en inglés) de 2020, elaborado por Xangai Ranking Consultancy, sitúa a Universidade de Vigo (UVigo) entre as 100 mellores institucións educativas do mundo nos ámbitos de ciencia e tecnoloxía dos alimentos e oceanografía. Ademais, mellora as súas posicións nesas áreas en relación ao ano anterior.

Segundo detalla a UVigo nun comunicado, este ranking clasifica as mellores universidades a nivel mundial de acordo con 54 ámbitos e incluíu a institución educativa da cidade olívica entre as de referencia en 12 materias

Esta clasificación, que inclúe máis de 1.800 universidades de 90 países, avalía indicadores que miden a calidade da investigación, a colaboración internacional, a investigación e os recoñecementos académicos. 

Na materia de ciencia e tecnoloxía dos alimentos a UVigo sitúase agora entre as 75 mellores do mundo, mellorando a posición anterior que a situaba no bloque que agrupaba as colocadas entre o posto 76 e o 100. A nivel estatal, sitúase por detrás da Universidade de Valencia, a Politécnica de Valencia, a de Granada e a de Sevilla, así como no mesmo tramo que as de Lleida e Rovira i Virgili. 

A UVigo tamén figura entre as 200 mellores universidades en enxeñería de telecomunicación

Mentres, na materia de oceanografía, a UVigo sitúase no bloque que agrupa as institucións dos postos 76 a 100, por detrás das universidades de Barcelona e Baleares e no mesmo grupo que a Autónoma de Barcelona. 

Ademais, a UVigo figura entre as 200 mellores universidades en enxeñería de telecomunicación e das 300 máis valoradas en xestión turística. Así mesmo, atópase nos rankings que integran as 500 universidades máis prestixiosas nos ámbitos de ciencias da terra, ecoloxía, ciencias atmosféricas, enxeñería eléctrica e electrónica, enxeñería química, ciencias e enxeñería da enerxía, biotecnoloxía e ciencias agrícolas. 

Con respecto ao ranking de 2019, a UVigo incorpora as áreas de ciencia e enxeñería da enerxía, pero perde presenza noutros ámbitos da clasificación nos que figuraba, como química, ciencias e enxeñería ambiental, economía e enxeñería civil. 

Neste punto, a vicerreitora de Investigación da UVigo, Belén Rubio, incide na necesidade de captar talento e articular sinerxías entre grupos clave para mellorar a obtención de fondos e os resultados científicos. Do mesmo xeito, avoga por potenciar novos centros de investigación noutros ámbitos. 

Comentarios