'O restaurante máis pequeno do mundo' é efémero e estará en Baiona

Só estará aberto durante tres días, formando parte do Barbeira Season Fest e a súa carta estará asinada polo chef Rafa Centeno
Rafa Centeno será el chef que se encargue de la carta del restaurante. TWITTER
photo_camera Rafa Centeno será o chef que se encargue da carta do restaurante. TWITTER

O restaurante máis pequeno do mundo só ten unha mesa, non permanecerá aberto máis que tres días e a súa carta estará asinada por Rafa Centeno, o chef do restaurante vigués Maruja Limón, galardoado cunha Estrela Michelín.

Tres razóns de peso para supor que conseguir mesa neste restaurante efémero, que estará situado en Baiona (Pontevedra) os próximos días 27, 28 e 29 de agosto será unha meta ben difícil de lograr.

Esta orixinal proposta gastronómica é parte do Barbeira Season Fest, festival de música que aspira a moito máis: converterse nun evento cun importante compoñente gastronómico que se converta nun motor para o turismo da zona, pero tamén do Camiño de Santiago, como poderán sentir no padal quen teñan a sorte de probar os pratos de Centeno.

"Van atopar, primeiro, produto galego, e que imos ligalo co que nos podemos atopar no Camiño de Santiago. Será un pequeno percorrido pola gastronomía galega vinculada ao Camiño", explica a Efe Centeno.

Seus serán cinco pratos a base, respectivamente, de vieira, navalla, bonito, tomate, e algo de porco, ademais dunha sobremesa, suficiente como mostra do que o visitante se pode atopar en Galicia se decide peregrinar a Santiago. "Percibo que cada vez temos máis turistas e que cada vez están máis interesados en coñecer a nosa gastronomía e os nosos produtos; creo que a gastronomía é o reclamo número un de Galicia", opina Centeno.

Ademais de Centeno, outros chefs da zona participarán coas súas propostas no micro restaurante do certame: Marcos Rodríguez e Rubén Rodríguez, do restaurante Queimada Gastrobar; Guillermo Sala, do Mexical; Miguel Rodríguez, chef do Parador de Baiona; e o responsable da cociña do Ecoadega Cociña Mercado. 

Dado que conseguir sentar a esa mesa non estará ao alcance de todos, os pratos terán unha versión take-away, de modo que poidan gozalos non só o público do festival senón tamén calquera cidadán ou visitante que se atope na zona, ou case. 

"Calculo que haberá unha limitación porque facer un restaurante itinerante, efémero, non ten a suficiente capacidade para tantos pratos. Supoño que estará capado", explica Centeno.

En todo caso, a organización chegou a un acordo coa empresa Glovo para que as persoas de Baiona e da zona que queiran gozar da comida do 'restaurante máis pequeno do mundo' poidan pedila a domicilio.

Paralelamente, o público do festival terá a posibilidade de participar tamén en As catas do Camiño, degustacións protagonizadas polos viños máis especiais do Camiño de Santiago coordinadas pola catadora Yolanda Díez Trabanca, do restaurante Living. 

Serán catas para grupos reducidos cun custo de 18 euros por persoa e poderá reservar praza calquera persoa que estea interesada, asistente ou non ao festival.

"É unha iniciativa moi chula", explica Centeno, "imos facer un restaurante moi chiquitín, moi chiquitín, nunha contorna máxica, pegaditos ao mar".

Sen esquecer, claro, que o Barbeira Season Fest é un festival de música, ata 18 grupos daranse cita durante o fin de semana no escenario da vila pontevedresa: Viva Suecia, Ladilla Rusa, Confeti de odio, Mujeres, Basanta, Tronco, Laborde, Los Marcianos, Aiko El Grupo, Carlota, Malamute, Chef Creador, Marcelo Criminal, Valdivia y La Claridad, Baiuca, Moura e Kings of the Beach.

Comentarios