martes. 27.07.2021 |
El tiempo
martes. 27.07.2021
El tiempo

Nace 'Xuntos, saborea Galicia' para promocionar o seu patrimonio gastronómico

Presentación del proyecto 'Xuntos, saborea Galicia' en Vilagarcía. EFE
Presentación do proxecto 'Xuntos, saborea Galicia' en Vilagarcía. EFE
O proxecto, presentado en Vilagarcía, conta co exseleccionador Vicente del Bosque e o cociñeiro Pepe Vieira como padriños

Cinco empresas galegas uníronse baixo o nome 'Xuntos, saborea Galicia' para promocionar o patrimonio gastronómico da comunidade, así como a súa cultura e as súas tradicións centenarias. Conservas Los Peperetes, Bodega Pazo de Rubianes, Discarlux Galicia, Bodegas Pazo de Cuesta e Airas Moniz presentaron este luns en Vilagarcía o seu proxecto, que conta co exseleccionador español de fútbol Vicente del Bosque e o cociñeiro Pepe Vieira como padriños.

"Galicia é un país espectacular, cunha paisaxe única e produtos de gran calidade. Desde hai uns anos a imaxe que se ten do produto galego é excepcional", apuntou Guillermo Hermo, director de Pazo de Rubianes, quen subliñou que a "economía colaborativa" sempre estivo no ADN da súa empresa.

"A gastronomía é un dos nosos principais puntais, e iso temos que aproveitalo", insistiu Hermo durante o seu discurso, no que desvelou que Pazo de Rubianes fíxose "forte" en mercados tan importantes como o chinés.

Vicente do Bosque e Pepe Vieira na presentación de 'Xuntos, Saborea Galicia'. EFE

Neste sentido, Xosé Portas, director de Discarlux Galicia, recordou o "difícil" que é chegar aos mercados internacionais, por iso para el é tan importante esta unión porque así será "moito máis fácil" iniciar esta viaxe co obxectivo de promocionar "Galicia e toda a súa cultura gastronómica".

"É unha iniciativa que busca coñecer Galicia a través dun camiño, da unión das sinerxías" explicou Ana Vázquez, representante de Airas Moniz, gañador da Medalla de Ouro como Mellor Queixo Azul de España en Gourmet 2019 co seu queixo Savel.

Nava, directora de Turismo de Galicia, agradeceu a presenza de Vicente del Bosque porque tamén é "o embaixador honorario" do Camiño de Santiago, e aplaudiu a aposta das cinco empresas por "vender esa calidade e ese sabor de Galicia". "Na Xunta queremos distinguirnos porque temos algo especial, con 16 rías, unha paisaxe espectacular e estes produtos exquisitos que hoxe estamos a presentar", subliñou a representante do Goberno galego, para quen esta iniciativa é "unha porta" para seguir vendendo o produto galego.

O acto pechouse cunha actuación humorística do actor Sergio Pazos e o exjugador de baloncesto Fernado Romay, na que tamén participou Vicente del Bosque.

Nace 'Xuntos, saborea Galicia' para promocionar o seu patrimonio...
comentarios