Dous galegos, seleccionados para unha estancia no Celler de Can Roca

Á proba final para optar ás dez bolsas BBVA chegaron trinta novas promesas da hostalería española
El chef Joan Roca charla con uno de los aspirantes. DAVID BORRAT
photo_camera O chef Joan Roca charla cun dos aspirantes. DAVID BORRAT

Dous mozos galegos realizarán unha estancia de catro meses en El Celler de Can Roca tras facerse cunha das dez bolsas que outorgan o BBVA e o restaurante tres estrelas Michelin e que forma parte do ranking Best of the best.

Ademais, outros oito novas promesas da hostalería española obtiveron tamén unha bolsa de formación.

Os gañadores, tres residentes en Barcelona, un en Vilanova i a Geltrú, dúas en Castelló, un na Coruña, outro en Santiago de Compostela, outro en Granada e un último en Madrid, medíronse a outros vinte aspirantes nun concurso de cociña que tivo lugar no espazo Mais Marroc, xestionado tamén polos irmáns Roca.

Os tres responsables de El Celler, Joan, Josep e Jordi Roca, supervisaron o momento de elaboración dos pratos fronte a un reloxo de grandes dimensións que informaban aos participantes do tempo que quedaba para ultimar as súas creacións.

Posteriormente, os tres probaron cada unha das propostas dos mozos ata emitir o veredicto final.

Joan Roca, o chef de El Celler de Can Roca, explicou a Efe que os trinta participantes nesta final chegan dunha selección previa de entre máis de catrocentos aspirantes.

As bolsas levaban tempo en marcha, pero a gran demanda deste ano levou a escoller este formato a modo de concurso televisivo de cociña.

Dos bolseiros, sete traballarán durante catro meses na elaboración de pratos, mentres que os outros tres farano na sala.

Joan Roca precisou que, xunto aos seus dous irmáns, intentou "intuír" cal dos participantes ía aproveitar máis a estancia en El Celler e cal ía achegar máis ao equipo do restaurante.

Destacou que os concursantes chegaban de case "todos os recunchos de España" e que, "dalgunha forma, contaron a través da cociña de onde son, como é a súa creatividade e como o seu talento técnico, porque un prato conta moitas cousas".

Os concursantes dispuxeron de tres horas para demostrar o seu talento e orixinalidade na cociña coa preparación dunha receita propia baseada na súa historia e experiencia persoal.

Os gañadores no apartado de cociña foron Maia Aguilar (Barcelona), Oswaldo Javier Arias (Barcelona), Johan Manuel Pelloni (Barcelona), Noureddine Jalloul (Castelló), Ana de la Calzada (A Coruña), Luis Miquel Luque (Granada) e Eric Montes (Vilanova i a Geltrú).

Os tres vencedores da bolsa de sala foron Gloria García (Castelló), José Manuel Mera (Santiago de Compostela) e Rocío Yagüe (Madrid).

Comentarios