Acordo entre Acruga e Tenreira Galega para comercializar a carne de rubia galega

O novo convenio implica que a carne procedente dos animais inscritos no Consello Regulador deberá saír ao mercado obrigatoriamente coa súa respectiva etiqueta
Momento en el que se firmó el convenio. XESÚS PONTE
photo_camera Momento no que se firmou o convenio. XESÚS PONTE

O Consello Regulador das Indicacións Xeográficas Protexidas de Carne de Vacún de Galicia e a Asociación Nacional de Criadores de Gando Vacún Selecto de Raza Loura Galega (Acruga) uniron as súas forzas mediante un acordo para "potenciar a carne de calidade producida en Galicia que é desta raza", ao amparo da marca Carne de Loura Galega, no marco das IGPs Tenreira Galega e Vaca Galega-Boi Galego.

O convenio de colaboración foi asinado polo presidente de Tenreira Galega e Acruga, Jesús González e César Dourado, respectivamente, este xoves na Facultade de Veterinaria de Lugo, dando continuidade así á colaboración aberta xa no ano 2010 entre ambas as entidades para a posta no mercado desta marca de calidade.

Durante a firma do convenio, os promotores recordaron que baixo a marca Tenreira Galega Suprema-Carne de Rubia Galega só se comercializa a carne de calidade procedente de tenreiros nados e criados nas explotacións gandeiras rexistradas no consello regulador, que superasen todos os controis que establece o Regulamento da Denominación en canto á súa orixe, trazabilidad, manexo, alimentación e benestar animal.

Así mesmo, deben estar inscritos no rexistro de nacementos do Libro Genealógico da Raza Loura Galega ou ben reunir as características do seu estándar racial, segundo valoración dos técnicos de Acruga.

Ademais, o convenio tamén se aplica no caso do vacún maior. Así baixo as marcas Vaca Galega-Carne de Loura Galega e Boi Galego-Carne de Loura Galega vaise comercializar a carne das vacas e os bueyes nados, criados, cebados e sacrificados en Galicia.

O novo convenio ten como aspectos máis significativos que a carne procedente dos animais inscritos no Consello Regulador, xa sexan tenreiros, vacas ou bueyes, que sexan da raza Loura Galega, sairá ao mercado obrigatoriamente coas etiquetas -segundo corresponda-: Tenreira Galega Suprema-Carne de Loura Galega; Vaca Galega-Carne de Loura Galega e Boi Galego-Carne de Loura Galega.

O compromiso das dúas entidades, tanto de Acruga como sobre todo do Consello Regulador, será dar a coñecer as citadas marcas no mercado e entre os consumidores, con actividades divulgativas e promocionais conxuntas que fomenten a demanda, con especial incidencia no caso de Tenreira Galega Suprema-Carne de Loura Galega, como o buque insignia do sector.

A entrada en vigor deste convenio de colaboracións será 1 de xaneiro de 2024 e terá unha duración de vinte anos, aínda que cada cinco anos faranse revisións periódicas sobre o seu funcionamento e resultados conseguidos.

Comentarios