A gama de cervexas 1906 incorpora un novo membro: 'La Pelirroja'

Hijos de Rivera comercializará de forma permanente a Galician Irish Rede Ale, un produto froito da colaboración coa irlandesa O'Hara'
Cerveza La Pelirroja 1906, de Hijos de Rivera. ESTRELLA GALICIA
photo_camera Cervexa 'La Pelirroja' 1906, de Hijos de Rivera. ESTRELLA GALICIA

A gama de cervexas de Hijos de Rivera 1906 incorporou unha novidade: a Galician Irish Rede Ale, que denominan La Pelirroja, e que é resultado da combinación de catro maltas e catro lúpulos. Segundo informou a empresa galega, a nova cervexa súmase así a 1906 Reserva Especial, 1906 Rede Vintage e 1906 Black Coupage.

O seu lanzamento é consecuencia da "gran acollida" recibida no edición limitada e temporal dentro do proxecto Fábrica de Cervexas Estrella Galicia.

ALTA FERMENTACIÓN. A Galician Irish Rede Ale, La Pelirroja, é froito do traballo conxunto dos mestres cervexeiros da compañía galega e da irlandesa O'Hara's. Trátase da primeira cervexa colaborativa de Hijos de Rivera e tamén a primeira de alta fermentación.

Na súa elaboración contouse con catro variedades de lúpulo e catro tipos de malta: Pale Ale, malta tostada, malta caramelo e, por primeira vez, trigo malteado torrefactado. A esta combinación de ingredientes súmase o uso dun fermento de alta fermentación e a aplicación da técnica de dry hopping durante a maduración da cervexa.

Luís Alvar, mestre cervexeiro de Hijos de Rivera, describe La Pelirroja como "unha cervexa que mantén o espírito artesán da casa e que se caracteriza pola súa cor cobre e a súa coroa de espuma beige, así como polo seu aroma limpo e maltoso e o seu sabor tostado cun lixeiro resaibo amargo que resulta fácil de beber".

MARIDAXE. Esta nova 1906 Galician Irish Rede Ale é unha cervexa que, segundo os expertos, marida con mariscos e sushi, con ensaladas con aliños saborosos ou cun tradicional estofado de carne ao estilo irlandés. Ademais, é perfecta para degustar con sobremesas con base de caramelo, chocolate ou plátano.

Comentarios