Ficha Técnica:

26-23. O Cangas cede na ida ante o Villa de Aranda

Os de Pillo nunca perderon a cara ao encontro. Agora deberán remontar en casa para conseguir o pase á final da Copa do Rei
Un partido del Frigoríficos do Morrazo
photo_camera Un partido del Frigoríficos do Morrazo

O Frigoríficos Morrazo deberá esperar ao partido de volta fronte o Villa de Aranda para darlle a volta á eliminatoria da Copa do Rei tras caer nun partido moi igualado e determinante para conseguir unha praza na final a oito.

Comezou mellor plantado a Vila de Aranda, que, sustentado nunha sólida defensa e o acerto de Xoan Ledo entre os paus, asumiu pronto a iniciativa do choque, con vantaxes que chegaron pronto aos tres goles (6-3).

Con todo, os homes de Pillo non perderon a cara ao encontro, modificando a súa formulación defensiva cara a un 5:1 e anulando parte da capacidade de creación e lanzamento da Villa de Aranda.

Nese escenario, o conxunto cangués tardaría pouco en igualar o partido, aproveitando a crise anotadora que atravesou o equipo local mediado o primeiro tempo (6-6).

A partir de aí, e a pesar de que a iniciativa se repartiu por momentos entre uns e outros, o partido transitou sempre por un contexto de máxima igualdade.

Iso si, foi o Frigoríficos do Morrazo o que sacou proveito da situación, tendo en conta que David Iglesias puña aos seus por diante no marcador a falta de catro minutos (12-13), unha situación que se prolongou ata o descanso (15-14).

Tras o paso por vestiarios, o conxunto galego entrou noutra pequena crise, con continuas perdas en ataque e nula produtividade anotadora. De feito, os homes de Pillo tardaron máis de oito minutos en anotar tras o descanso, o que permitiu á Vila de Aranda marcharse de novo no marcador (19-16).

Nese momento, o conxunto ribeirego tivo de novo nas súas mans a posibilidade de romper o choque, pero o Cangas volveu reaccionar e recortou diferenzas ata a mínima expresión (21-20).

Unha vez máis, facíase prever un final axustado, pero un arreón final da Villa de Aranda, cimentado nunha soberbia actuación de Ledo entre paus, permitiu ao equipo local porse en vantaxe na eliminatoria (26-23), que se decidirá o vindeiro sábado en Cangas.