Xornada con dobre alegría

A Sarriana segue en postos de ascenso directo tras superar ao Sofán. O Viveiro mantén un refacho extraordinario e xa ten doce puntos

Lance el partido entre la Sarriana y el Sofán. IRIA L.V.
photo_camera Lance o partido entre a Sarriá e o Sofán. IRIA L.V.

Dous equipos que viven un momento realmente doce na categoría son a Sarriana e o Viveiro. Este domingo, o conxunto que adestra Alberto López impúxose ao Sofán por 2-0 e xa ten 19 puntos na clasificación, mentres que o Viveiro acumula catro vitorias consecutivas e asómase á zona nobre da táboa.

A Sarriana mantense nos postos de ascenso directo despois de imporse ao Sofán nun encontro no que os locais estiveron incómodos na primeira metade pola formulación do equipo rival, pero tras o descanso todo cambiou e impúxose a pegada e a forza dos sarriáns. De inicio, o Sofán apostou por reforzar o centro do campo e crearlle dificultades aos locais, mentres que eles buscaban o erro e saír ao contragolpe.

O panorama cambiou totalmente tras o descanso e é que Alberto López apostou polo sistema táctico dun 4-3-3 en vez do 4-2-3-1 que se viu anteriormente. A mobilidade dos xogadores de ataque fixo que o partido se inclinase ao lado local. Só quedaban por marcar.

No minuto 65, Quiroga acertou ante o meta visitante e a Sarriana conseguía así o obxectivo de adiantarse no marcador e ter máis tranquilidade de cara ao tramo final do encontro. Os visitantes non reaccionaron e a Sarriana tivo uns minutos despois o 2-0, que xa sería definitivo.

Tamén está realmente ben o Viveiro. O conxunto mariñán empezou mal e coas pantasmas pasadas ameazando con outro ano complicado, pero as últimas semanas atopou o camiño do gol e así leva xa catro vitorias consecutivas, que lle levan a pasar dos postos de descenso ou estar preto das posicións de privilexio.

O equipo mariñán non fixo o seu mellor encontro e tivo dificultades porque se atopou pronto cun gol en contra, pero soubo igualar antes do descanso e completar a remontada nos minutos finais. O Agolada non o puxo sinxelo, pero o equipo local aproveitou a súa inercia positiva para facerse coa vitoria e mostrar sobriedade cando se puxo por diante no marcador.

Mentres, o Ribadeo sumou un punto a domicilio ante o Arteixo nun encontro no que ningún dos dous equipos estivo acertado e mostrouse brillante. Os dous conxuntos chegaban con baixas e a verdade é que apenas crearon ocasións de gol. Os minutos finais tampouco ofreceron moito máis con dous equipos que pareceron dar por bo ese empate.

A xornada para a representación lucense pechouse coas derrotas do Castro e o Foz, que tiñan compromisos, a priori, complicados e así se evidenciou durante os encontros. O Castro volveu mostrar fraxilidade defensiva e non tivo opcións ante un Noia que saíu moi forte e que xa gañaba por 2-0 nos primeiros minutos. Tras o descanso, os locais seguiron co control do xogo e o Castro só puido conseguir o tanto da honra cando apenas restaban quince minutos para o final. Pola súa banda, o Foz xogaba no campo do líder As Pontes e tampouco tivo oportunidades para dar a sorpresa e conseguir un bo resultado. O conxunto local demostrou todo o seu potencial e desfíxose con falicidade dun Foz que non estivo tampouco acertado e recibiu o primeiro tanto cando apenas pasaran quince minutos, o que condicionou o encontro ante un favorito ao ascenso.

Colaboraron nesta información a Axencia Deportiva Galega, José Rodríguez e José Ángel Díaz.

FICHAS TÉCNICAS
0 Arteixo: José; Dapo, Javi, Sergio, David Castro; Sergio González, Santi; Nano, Rubén Porto, Denis; e Ayaso. Sen substitucións.

0 Ribadeo: Viusky; Dani Prieto, Brais, Juanma, Isma; Roi; Fernando (Adrián Vizoso, min. 68), Santi, Javi Pérez (Adrián Rodríguez, min. 76), Mauro Poratti; e Criss (Luki, min. 53).

Árbitro: Varela Varela (Vigo). Mostrou cartón amarelo a Nano, Javi; Santi e Roi.
2 Viveiro: Kiko, Agus (Arturo, m.46), Pablo, Roi, Uriol, Rolle (Iván, m.64), Aitor (Jorge, m.84), Xaime, Meitín, Vicente e Mariño.

1 Agolada: Rafa, Santi (Canutas, m.11), Pacheco, David, Joel, Alexandre, Bieito (Álex, m.61), Mourazos, Pereiro (Brais, m.72) e Aitor (Pablo, m.82).

Goles: 0-1, m.10: Alexandre. 1-1, m.31: Roi. 2-1, m.83: Uriol.

Árbitro: Pérez Quintas. Amoestou a Xaime, Sánchez, David, Joel e Alexandre.
2 Sarriana: Aoub Atib, Édgar, Diego Núñez, Rubén, Jorge Teijeiro, Quiroga, Almeida, Álvaro, Isaías, Mauro Busi e José García. Tamén xogaron Joao, López, Carreira e Omar.

0 Sofán: Javier, Antonio, Ángel, Alexandre, Raúl, Pablo, Bermo, Canedo, Eibe, Castelo e Fabián. Tamén xogaron Fraga, Quintela e Juan.

Goles: 1-0, m.65: Quiroga. 2-0, m.76: Luis López.

Árbitro: Daniel Hernández. Amoestou a Almeida, Quiroga, Jorge, Ángel, Sánchez, Jonathan e Bermo.
4 As Pontes: Francisco, Ramos, Cabarcos, Rego, Traba, Daniel, Adrián, Pena, Carlos, Alfredo e Rubén. Tamén xogaron Manuel, Criado, Sergio e Antonio.

0 Foz: Alejandro, Miguel, Javier, Reigosa, Chao, Maseda, Fraga, Burundarena, Xenxo, Adrián e Carreiras. Tamén xogaron Domínguez, Alonso e Eijo.

Goles: 1-0, m.14: Daniel. 2-0, m.40: Alfredo. 3-0, m.55: Daniel. 4-0, m.63: Manuel.

Árbitro: Édgar Soto. Amoestou a Javier Méndez.
3 Noia: Trillo, Alberto, Ánder, Liñares, Diego, Jacobo, Stefan, Fernando, Quintairos, Sande e Rivas. Tamén xogaron Jonathan e Pouso.

1 Castro: Josema, Alberto Rei, Brais, Cadenas, Dumi, Dani Montes, Aarón, Sergio, Hugo Buide, Nico e Javi Fraga. Tamén xogaron Pablo, Dani e David.

Goles: 1-0, m.3: Fernando. 2-0, m.11: Fernando. 3-0, m.61: Adrián. 3-1, m.76: Pablo.

Árbitro: Eduardo Rivera. Mostrou cartón amarelo aos xogadores Rubén, Pablo e Adrián.