Xa contan todos

Eloy Jiménez empregou ao total do seu persoal nos 14 partidos que xogou na liga
Los jugadores del Lugo celebran el gol de la victoria sobre el Rayo. VICTORIA RODRÍGUEZ
photo_camera Os xogadores do Lugo celebran o gol da vitoria sobre o Raio. VITORIA RODRÍGUEZ

Espremer a cada xogador do persoal para converter ao Lugo nun colectivo onde todos acheguen para lograr a permanencia. Coa titularidade de Marcelo Djaló ante o Raio Vallecano, o técnico do conxunto lucense, Eloy Jiménez, empregou a todos os membros do seu vestiario sobre o céspede, o que lle permite rotar aos seus futbolistas e implicalos a todos na loita de cada partido.

"No persoal do Lugo xogaron todos os xogadores. Hhasta Antón Escobar, que está connosco, tamén xogou, co que todo o mundo tivo minutos", valorou Jiménez tras o triunfo fronte aos vallecanos. Co manchego só dous xogadores (Seoane e Cristian Herrera), formaron de inicio en todos os partidos de Liga, mentres que Pita, Valentín e Barreiro son os outros tres futbolistas que tiveron minutos nas 14 xornadas disputadas.

Portería
Tanto Varo como Canteiro formaron de inicio con Jiménez. O primeiro disputou os oito primeiros partidos de Liga, pero tras o 1-4 ante o Tenerife deixou o seu posto ao navarro, que se afianzou baixo os paus da meta do Ángel Carro.

Defensa
Jiménez utilizou todas as vimbias posibles e contou con futbolistas segundo o seu estado de forma, o rival que tiña enfronte, o debuxo ou a táctica a empregar. Coa base de Campabadal e Canella como laterais -13 partidos o catalán (12 de inicio) e 11 o asturiano-, tamén uso a Lebedenko cando optou pola defensa de tres centrais e dous carrileros polas súas características para percorrer toda a banda e a súa habilidade para asociarse e pasar a pelota. José Carlos foi un fixo -12 titularidades- e Peybernes parece haberse gañado o posto desde o mes de outubro. Josete, cun partido de 90 minutos, e Djaló, coa súa gran actuación ante o Raio, buscarán gañar importancia no equipo. Incluso Leuko gozou dos seus primeiros minutos en Almería tras a súa grave lesión.

Centro do campo
Con Seoane como home forte de Jiménez, Pita volveu ao seu lugar habitual nos últimos encontros tras o seu paso pola defensa. Borja Domínguez completou o trío de mediocentros nas últimas semanas, gañando o posto a un Álex López e a un Jaume Grau que foron de máis a menos e xa non son titulares desde o 2 de outubro e o 18 de setembro respectivamente. Tete Morente é o extremo máis utilizado con 8 titularidades e Yanis suma 4 en nove partidos xogados. Iriome, con 5 duelos no seu haber, é o outro xogador de banda, mentres que Antonio Campillo, rengueante dos seus problemas de menisco, tivo dous minutos ante o Estremadura.

Dianteiros
Cristian Herrera é un fixo tanto cun sistema con dous ou unha só punta. Manu Barreiro é o outro home de confianza para a dianteira de Jiménez. Carlos Castro saíu desde o banco en 8 dos nove partidos que xogou e Escobar debutou ante o Tenerife.