1-2. O As Pontes bate ao Somozas con dous goles de penalti

Encuentro entre el Somozas y el CD As Pontes. MARTA MANCEBO
photo_camera Encontro entre o Somozas e o CD As Pontes. MARTA MANCEBO

O CD As Pontes empezou o ano cun triunfo no derbi de proximidade ante o Somozas, un choque no que Carlos López se converteu no protagonista indiscutible desde o punto de penalti.

O dianteiro logrou materializar os dous intentos que tivo desde os once metros, dándolle cos seus goles a vitoria ao seu equipo, que conseguiu poñerse por diante xa na primeira metade.

Aínda que tivo a fortuna de abrir o marcador, o conxunto azulón estivo a mercé do seu rival nos primeiros compases, nos que o Somozas mostrou máis control e dominio, tal e como ocorreu tamén no inicio do segundo período.

De feito, a entrada ao campo de Eloy deulle un importante impulso ao conxunto local, que logrou devolver a igualada ao luminoso no 54.

O As Pontes tamén soubo xestionar os seus cambios —na primeira parte Quique tivo que ser substituído por lesión—, e a falta de dez minutos sumou o segundo e definitivo gol, outra vez de penalti.

Con esta vitoria, o equipo azulón rompe unha mala dinámica e sae provisionalmente do descenso con 17 puntos.

UD Somozas: Marcos; Rubén, Chacón (Bellas, min. 79), Juan (Eloy, min. 46), Nuño, Uzal, Juan Martínez (Óscar, min. 69), Guille, Juanma, Belengi y Ramses.

CD As Pontes: Javi Liz; Álex Cabarcos, Iván Pérez (Óscar Rivas, min. 57), Dani Pájaro (David García, min. 71), Maroñas, Dani, Quique (Sánchez, min. 38), Gonzalo, Fidi, Cambón y Carlos López.

Goles: 0-1, m.25: Carlos López (pen); 1-1, m.54: Eloy; 1-2, m 79: Carlos López (pen).

Árbitro: Vidal Fonseca (Santiago). Amoestou a Juan, polo Somozas, e a Iván Pérez, por parte das Pontes.