Ninguén foi mellor que Perea e Mayobre

Os dous atletas dominaron a terceira edición da Rinlo-Ribadeo, na que case cincocentos atletas se citaron sobre o asfalto mariñán
Un instante de la prueba. JM PALEO
photo_camera Un instante da proba. JM PALEO

Antonio Perea e Paula Mayobre inscribiron o seu nome no palmarés de gañadores da III Carreira Nocturna Rinlo-Ribadeo, unha proba que reuniu a case 500 atletas nas súas rúas e que forma parte do circuíto Tour Mariña, co que colabora El Progreso.

Perea e Mayobre suceden, deste xeito, a Simón González e Ana Belén González Margaride, que se impuxeron na edición do pasado ano. Antonio Perea cruzou a liña de meta cun tempo de 29 minutos e 2 segundos, con 1 minuto e 4 segundos de diferenza sobre o segundo clasificado, Cristian Expósito, quen asinou un crono de 30.06. Na terceira posición chegou Delio Val, con 30.44, mentres Iker Pagola foi cuarto tras parar o reloxo en 31.32.

O dominio de Paula Mayobre en Ribadeo foi absoluto. A proba foi que cruzou a meta na quinta posición absoluta, cun tempo total de 31.45, con só 13 segundos máis que Pagola. A segunda muller en chegar foi Ana Belén González Margaride, quen acabou no posto 40 con 35.42, a case catro minutos dunha incrible Paula Mayobre. O bronce acabou no pescozo de Tania María Silvelo Pallín con 37.07.

Paula Mayobre dominou a súa categoría con autoridade e acabou quinta absoluta

O resultado na categoría absoluta non altera a clasificación xeral do Tour Mariña, xa que segue dominada por Manuel Eiras, con 228,88 puntos. David Martínez é segundo con 231,65 e Euniciano Lopes é terceiro con 235,94. En mulleres, a primeira é González Margaride con 287,82, mentres que Carla Trillo é segunda con 388,29 e Ana Vallines é terceira con 469,56.

CATEGORÍAS INFERIORES

carreira o progreso

En canto ás categorías inferiores, Marta Ceñal gañou en prebenxamíns, con Samuel Pérez Edrosa segundo e primeiro en masculino. En benxamíns impúxose Rebeca Perea, con Leandro Lopes como o mellor neno de entre os que tomaron a saída. En alevíns venceu Adrián Pérez e Paula Conde foi a mellor muller.

En infantil masculino gañou Jarno Pousada e en mulleres impúxose Iria Otero.