Manu Barreiro, o executor tranquilo

O Lugo acabou cun refacho de 112 días sen gañar grazas ao amorne desde os once metros do dianteiro compostelán
Manu Barreiro, imperial. VICTORIA RODRÍGUEZ
photo_camera Manu Barreiro. VITORIA RODRÍGUEZ

Manu Barreiro selou un estilo propio desde os once metros, distancia que o dianteiro do Lugo afronta con sangue frío, sen que lle afecte a presión que leva executar unha desas accións e a situación en que se atopa o seu equipo.

Ante o Mirandés, este sábado, a tensión era máxima. A falta de cinco minutos para o final, o Lugo perdía 0-1 e tiña pé e medio, ou case os dous, en Segunda División B. Pero levantouse.

Dous penaltis, o primeiro algo dubidoso, puxéronlle de bandexa o triunfo, pero había que transformalos e alí estaba Manu Barreiro para facelo.

Co seu habitual estilo, impasible, concentrado no disparo, sen ningún tipo de nerviosismo. Con 2.000 persoas, as que por primeira vez puidéronse dar cita esta tempada no Ángel Carro, atentas ao seu disparo. Barreiro contra o porteiro, Raúl Lizoain. Dous experimentados futbolistas nunha batalla psicolóxica que caeu ao lado do branquivermello.

Barreiro, que fai un traballo de desgaste, ás veces escuro, durante os noventa minutos e ten o seu forte no balón aéreo, especializouse nos lanzamentos desde os once metros.

Leva xa quince goles desde esa distancia e entrou no top 50 dos futbolistas que máis penaltis converteron en Segunda División, unha táboa que lidera Rubén Castro e na que, ademais do canario, só superan ao do Lugo o arxentino Cristhian Stuani e Yuri de Souza entre os que esta tempada militan na categoría de prata.

O xogador de Santiago de Compostela afronta a súa terceira campaña no Lugo, ao que chegou no mercado invernal da tempada 2018/19.

Desde entón, achegou dezaoito goles, once deles no curso actual, no que marcou máis desde os once metros que de calquera outra forma.

Así chegaron as súas primeiras catro dianas do curso antes de que asinase o primeiro dobrete sen goles de penalti fronte ao Leganés, partido no que o seu acerto non se traduciu en puntos para o equipo. Cos deste sábado e o que lle meteu ao Almería, son sete os goles que logrou o dianteiro nesas accións que requiren precisión e sangue frío.

Un triunfo logo de 112 días
O Lugo reencontrouse coa vitoria en LaLiga SmartBank logo de 112 días de seca, desde que derrotase ao Tenerife no Anxo Carro o 23 de xaneiro, un triunfo que lle permite manter opcións lograr a permanencia.

Dous penaltis nos últimos cinco minutos, ambos os provocados por Chris Ramos, que apenas levaba uns instantes no terreo de xogo, e transformados por Manu Barreiro, deron aos lucenses os tres puntos ante o Mirandés, que se adiantou antes do descanso (2-1).

Foi o primeiro partido da tempada con afeccionados no Anxo Carro e o final de vertixe permitiu aos xogadores liberar toda a tensión acumulada nos últimos meses.

Logo de 16 xornadas consecutivas sen gañar, a peor serie, con diferenza, de todas as súas participacións en Segunda División, o Lugo volveu sorrir.

A última vitoria levou o selou do segundo adestrador da tempada, Mehdi Nafti, e agora vai polo cuarto. Luís César Sampedro non puido gañar nos oito encontros que dirixiu ao cadro de persoal e Rubén Albés tivo que esperar ao cuarto partido para conseguilo.